22 Temmuz 2012 Pazar

Damacana Haberleri (From GOD)

Damacana Haberleri
Son günlerde şu damacana haberleri sıklaştı, istemsiz olarak bile bu tip haberlere rastlıyorum. Hepsi de ağız birliği etmiş gibi birebir kopya denecek şekilde haberi yayınlıyor basın kuruluşları. Ben de internette çok az bir süre bakındım neyin nesiymiş diye...
21 Temmuz 2012, 16:45
TOPBAŞ: SAĞLIKSIZ DAMACANALARIN TAKİPÇİSİYİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da 50 damacanada yapılan incelemelerde 14 damacana haricindekilerin sağlıksız çıktığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da 50 damacanada yapılan incelemelerde 14 damacana haricindekilerin sağlıksız çıktığını söyledi. Topbaş, “Konu İstanbulluların sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakından takip ediyoruz.” dedi.

Kadir Topbaş, Tarabya’da kurulmakta olan ve Eylül ayında açılması beklenen Tarabya Tekna Parkı'nda incelemelerde bulundu. Topbaş, İstanbul’daki deniz ulaşımı ve son günlerde basında çıkan sağlıksız damacanaların artması konuları hakkında konuştu. Topbaş, İstanbul’da 50 damacanada yapılan incelemeler sonrası 14 damacananın sağlıklı, diğerlerinin sağlıksız olduğunu belirtti. Kontrollerin Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Topbaş, “Konu İstanbul’un sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakında takip ediyoruz. Ancak şunu da açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul’daki şehir suyu damacanaların birçoğundan daha sağlıklıdır. Yeter ki konutlardaki tesisat ve depolarda bir sorun olmasın.” şeklinde konuştu.
(Bu haberi 3 satırla yayınlamakta mümkün fakat sırf yer kaplasın diye herşey 3 kez tekrar edilmiş.)

http://www.showhaber.com/topbas-sagliksiz-damacanalarin-takipcisiyiz-583973h.htm

Araştırma verileri nerede? Peki çeşme sularının daha sağlıklı olduğunu söylerken neye dayanarak söylüyor? En son içme suyu araştırması ne zaman yapıldı? Suların dağıtım kanallarından sonraki hali de denetlendi mi?

19 Eylül 2011, 11:20
SAĞLIK BAKANLIĞI: DAMACANADAN SU İÇİLEBİLİR

Sağlık Bakanlığı, son günlerde tartışılan damacana sularına ilişkin vatandaşı rahatlatan açıklama yaptı.
http://www.showhaber.com/saglik-bakanligi-damacanadan-su-icilebilir-481571h.htm

Ne doğru düzgün bir açıklama ne de bir şey var! (Şu linkte yine sağlık bakanlığının açıklaması var: http://www.haber7.com/guncel/haber/785952-saglik-bakanligindan-damacana-aciklamasi)  Hadi daha eski tarihteki bir habere bakalım, link vereceğim okuyun:http://www.haber7.com/guncel/haber/608833-polikarbonat-damacanalar-temize-cikti
http://www.haber7.com/ekonomi/haber/784669-altayli-ve-haberturkun-damacana-meraki

Bu hengamenin arasında şu habere de bir göz atalım:
http://www.on5yirmi5.com/genc/haber/97142/istanbullu-damacana-suya-veda-ediyor.html


Peki ne oluyor da sürekli bir öyle bir böyle diyerek fikir değişikliğine gidiyor bu su ilgilenen abiler? Biri diyor sağlıksız, diğeri diyor bir zararı yok! Aklıma ister istemez içme suyundaki(bedava su) florid konma mevzusu veya hayırseverlerin içme sularına bırakacakları bir mikrop ile koyunları gebertme ihtimali geliyor. Şu sıralar ise bahsedilen proje ile cam fabrikası geyikleri var arkaplanda sanırım. Benden size tavsiye, basın eğer bir şeyi çok vurguluyorsa iyice araştırın. Muhakkak altından bir bok çıkar çünkü.
Size şunu için demeyeceğim ama araştırın, öncelikle içilecek suyun kriterlerini, çeşme suyunu, depolanan suları... Temkinli yaklaşın ve panik yapmayın!



-GOD
---------------
Önce panik ve korku yarat, sonra güvensizliği oluştur, ardındanda mucizevi çözümü sun.... Sadece bekle ve gör! Ne yani sırf senin paşa gönlün için laboratuar kayıtlarını sunacaklarınımı sandın, kimsinki sen bunu isteyebiliyorsun? Ne yani uzmanlara güvenmiyormusun? :D

Aynısı gıda sektöründede devam ediyor... et ve süt ürünlerinde özellikle, çünkü yavaş yavaş bu ürünler güvensiz gıda konumuna geçerek üretimden çıkarılacak ve yerlerini yenileri (sentetik fakat doğal aromalı olanlar) alacak.... Maret yada Pınarın sucuklarına bakın, hiç eski "sucuk" görünümleri varmı? Yeni normlarla beraber değişen ürünlerin normalizayson vasıtası ile değişmiş oldukları hatırlanmayacak bile. Sentetik et üretimi çalışmalarına boşuna milyonlar yağmıyor!

Lezzetli olan herşey yavaş yavaş yerini sentetik doğal aromalara bırakacak. Doğal aromasız gıdalar ise git gide pahalanacak. Neden mi? Çünkü doğal gıda yemek içeriğindeki mineraller ve bakterilerden dolayı hayati bir risk olarak lanse edilip, kullanımı risk teşkil edecek. Halkı bu riskten uzak tutmak içinde üretimleri frenlenip fiyatları yükseltilecek. Tabiki yarın değil bu, fakat emin adımlarla ve codex alimentarius'unda katkıları ile yavaş yavaş ve emin adımlarla. 
Alınan suyu cam şişeye koyup 1 saat kadar güneşte bekletin - voilaaa, bakterilerden arındı! Bu kadar.... basit ve kesin çözümler daima en etkili olanlardır. Birçok apartman su deposunu karanlıkta barındırır, buda karanlığa bayılan bakteriler için uygun ortam sağlar. 
Damacana sular konusunda yeni bir yönetmelik çıkana kadar bekleyin.... şuanki haberler sadece ön hazırlık ve şartlandırma için. İllaki bir şirketin baskısı yüzünden, yapılmış olan yatırım ve üretim atağı ile herşey cama dönüştürülecek. Örneğin Ciner holdingin bir eli nasılsa medyada, yani bu cam operasyonuda başarılı bir şekilde sonuçlanacak. Holdinglerin yatırımlarını izleyerek ileride gelecek değişiklikleri önceden öngörmeniz çok kolay.
Haydi şimdi koşun hayırsever Koç ve Sabancı grubun sitelerine.... :D
İstanbula içme suyu getirmek adına Melen Çayını kurutup onun suladığı alanlar çoraklaşınca ne olacak peki? Dkkat ederseniz "uzun vadeli" derken herhangi bir zaman vermiyorlar, çünkü eğer matematiskel olarak "yaklaşık 11 sene (en fazla 8) yeter" deselerdi bu projeye milyonları yatırmak oldukça salakça görünürdü. Buna "kasıtlı ölü yatırım" denir...

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Haddinden fazla acemice ve gerzekçe... ''Sana puanım 9 kanka!'' -100 üzerinden-. Neyse enkininde dediği gibi yine de tıkır tıkır işler bu.

    YanıtlaSil