13 Haziran 2012 Çarşamba

Habercilik Nasıl Yapılır!?

Merhaba Morongiller familyası üyeleri,

Medyanın koyunlar üzerindeki etkisinden eski bloglarımda sıkça bahsederdim ancak bazen bu salaklar sınırı öyle bir aşıyorlarki benim gibi sakin bir satanist dahi yuh demekten kendini alamıyor!


Buna haber değil, düpedüz kışkırtma denir. Haber yazmanın ve yayınlamanın bir adabı vardır. Haberin başlığı kışkırtmaya giderse yapılacak şeyler şunlardan bir kaçıdır:

  1. Gazeteyi ve bu haberi yayınlayan editörü boykot etmek.
  2. Kışkırtıcı ve huzuru bozucu haber yayınlamaktan dolayı dava etmek.
  3. Diğer medya vasıtası ile bu amcık beyinlileri rezil rüsvan etmek.
  4. Habercilikten men ettirmek için bakanlıkları mail yada telefon yağmuruna tutmak.
Eğer bu kafası güzel tinerciler haberi böyle değilde başka türlü yayınlasalardı belki bu kadar sinirlenmezdim. Anti-kürt propagandasınında bir sınırı var ve bu tip haberleri yayınlatan beyinsiz editörler ne yazıkki nasıl propaganda yapılır bilmiyorlar. Ama olsun madem bu beyinsiz mahluklara bir ders vermek lazım, o zaman bu haberin başlığı nasıl yazılmalıydı onunla başlayayım.

Zerdüşt Kürtler Ateş Tapınaklarının Açılışını Yaptılar
İşte Ateşe İbadet eden Zerdüştlerin Tapınağından Görüntüler

Haber başlığı böyle atılır - Nötr, ancak belirli bir farka işaret edici şekilde. Bu başlığı okuyan istediği düşünceyide yorumlar vasıtası ile dile getirebilir, ancak yazıyı koyan gazete ASLA traraf tutarcasına başlık atıp ortalığı sikiştirmeye çalışmamalıdır, yoksa açıkça propaganda yaptığı ortaya çıkar ve tıpkı şimdi yazmakta olduğum gibi rezil edilir.

Şimdi bu başlığı koyan amcık beyinli editöre bir sormak lazım: "Hey sen, zeka seviyesi 20 IQ ler altında gezen sığırosaurus - zoroastrianizm nedir biliyormusun?". Tabiki hayır! Bu sığırda diğer embesil yandaşları gibi kendi inancının son model ve on numara olduğuna programlı bir başka orc da ondan. Eğer dinleri tınlamayan bir ateist editör dahi olsa inançlar ve etnik kökenler arasına fitne sokmak için daha akıllıca bir başlık atması gerekirdi. Bunu burada öğretecekde değilim, fakat bu işi daha iyi yapabilecek editörler halen mevcut! 

Birde ateşe tapan PKK lılar konusuna gelelim. Tüm PKK lıların ateşe taptığı fikri nereden geliyor? Sanki kamplarına gidip ateş karşısında Ahura Mazda'ya karşı ağıtlar okurken görmüşler. İslam ve diğer semavi dinlerin temel prensipleri Zerdüştlükten gelir. Yani islam dahi zerdüştlük felsefesinden kopyalanarak yazılmış bir kitabın yardımı ile oluşturulmuş çakma bir dindir. 

Zerdüştlük, Zerdüştçülük, Zerdüştilik, Mecusilik, Mazdayasna, dünyanın eski tek tanrılı dinlerinden biri. Zerdüştlüğü dualist bir din olarak algılayan batılı bilim adamları da olmuştur. Bu dine inanlar beden öldükten sonra dirilip Ahura Mazda'nın huzuruna çıkacağına ve orada sorgulanacaklarına inanırlar. Yaklaşık 3.500 yıl önce Zerdüşt tarafından İran'da kurulmuştur. M.Ö 600 ve M.S 650 yılları arası Pers İmparatorluğu'nun resmi dini olmuştur. İranlılar, Kürtler, Persler ve bir kısım Ermeniler'in müslümanlıktan önceki dini olarak bilinir.

Hiçbirşey beni gazetelerin gazeteciliğin dışına çıkıp insanları aşağılamaya çalışması kadar kızdırmaz. Özelliklede kendi ırkını yada milletini çok bir bok zannedip diğerlerini alt sınıfmış gibi lanse etmeye çalışanlar. Ülkedeki her kürdü otomatik olarak PKK lı ilan eden bir yayın organını değil boykot etmek yayın lisanslarını iptal etmek gerekir. Herkes bir huzur bulma arayışında iken bunun tam tersini sağlamaya çalışan puştlara yapılması gerekende budur. 

Kürtlerin kürt olduklarını savunmaları kadar normal birşey varmı? Almanyadaki Türkler virüs gibi çoğalıp şehirleri ele geçirmeye başladıklarında, Düsseldorf Valisi entegrasyon konusunda başarısız olduklarını söylemişti. Bu ne demek biliyormusunuz? Şehri türklerin eline verdik demek, yani kaybettik. Ya o zamanlar almanlar türkleri kendilerini etnik ve kültürel açıdan tehdit ediyorlar diye terörist ilan edip dışarı atmaya çalışsalardı ne olacaktı? Ya o zaman almanlar "türkçe eğitim almak istiyorsan ülkene git" deselerdi. Ya o zaman almanlar Türk bayrağı sallayanları doğrudan gözaltına alıp deport etselerdi. Konu türklerin kendileri için istedikleri olunca diğer etnik grupların aynı istekleri sanki suçmuş gibi lanse ediliyor. Nedir bu Türk olma özelliği ki ekstra alma hakları olsun? Neymiş bu türkleri özel kılan şey? Yurt dışında takılan gurbetçilerin yaptıkları boktan işlermi mi onları özel kılıyor? Temizlik işleri yapan, dönercide çalışan, pizza dağıtan, benzin istasyonunda çalışan yada sabahın köründe gazete dağıtan türkleri ne özel kılabilir? Hepsi aynı: koyun. İki tür insan vardır! Elit (%1) ve koyun (%99). Bir başka deyişle yönetenler ve yönetilenler, daha doğrusu yönetilmeyi tercih eden sorumsuzlar sürüsü.

64446937gm2 koyunlarSiyah başlı koyunlar

 Ne görüyorsunuz? Koyunlar.... farklı renklerde ve farklı görünüşlerde. Hepsini ortak yapan şey nedir peki? Hepsinin koyun olması tabiki! Hepsinin bir çobanı vardır ve hepside çoban nereye derse oraya gider. Sizin çobanınız kim peki?

 
FÜHRER???

Hiçbir etnik grubun bir diğerine sırf kendini "özel" zannediyor diye artistlik yapma hakkı yoktur. Çünkü hepsini aynı kılan tek şey hepsininde aynı bok olduğudur: koyun! Peki hadi biraz nazik olayım.... hepsini ortak kılan şey insan olduklarıdır. Tüm bu koyunların dinleri zaten aynı maydanozun yeşili. Yedikleri yemekler aynı. İçtikleri aynı. Seyrettikleri TV Programları aynı. Seyrettikleri maçlar aynı. Aynılar işte!!!

Şimdi birde Türk olarak kendinize bir sorun: kaç tane kürt tanıyorsunuz ve kaçı PKK nın yaptıklarını ve Özerk kürt toprağını savunuyor. Ben şahsen bir tanesi ile bile tanışmadım. Hangi kürt ile konuşmuşsam hepsi "abi beni bu işler ilgilendirmiyor, ben ekmeğimi kazanıp yaşamaya çalışıyorum" diyor. Sırf üç beş lavuk sokakta bayrak açıyor yada sağa sola taş atıyor diye tüm grubu demonize etmek aptallıktan başka birşey değildir. Buna bağlı olarak türklerde haberlere göre tecavüzcü, sapık, istismarcı ve katil olarak kabul edilmelidir - en azından medya insanların sadece negatif özelliklerine parmak basarak bunu lanse etmeye çalışmıyormu? Medyaya bakarak insan sarrafı olanın vay haline! Türk, kürt, çerkez, ermeni yada yahudi olmayı öğrenmeden evvel insan olmayı öğrenmek şart. Diğer "hayvanlarla" takılıp kendini bi bok zannedenlerin ne kadarda akıllıca kullanıldıklarını ben burada izah etmeyeceğim, ancak o lavuklara insanda demeyeceğim! Koyun olmayı tercih edenler daima kullanılır ve işlevleri sona erincede posası kalmış portakal kabuğu gibi yolun kenarına atılırlar. Bu daima böyledir ve istisnası yoktur.

Kimsenin kimseyi sevmek gibi bir zorunluluğu yok. Fakat hayali ideolojiler ve inançlar yüzünden birbirlerine giren sığırlarında yaşamaya hakkı yok. Hayatta ne ekilirse o biçilir. Şiddeti eken, şiddeti biçer - bu kadar basit! Tıpkı bu salak gazetenin yaptığına verdiğim tepki. Artık bu gazetenin haberlerini dikkatle izleyip her zırvalarına bir kulp takacağım, çünkü bir hayırsever olarak konu koyunların kontrolü oldumu, bunu yapacak profesyonel insanlarla çalışmak zorunludur. Yoksa istenen kontrol sağlanamaz ve buda gereksiz çatışmalara sürükler! Çatışmanın getireceği şeyde bellidir: yıkım.

Gururun ardından yıkım, Kibirli ruhun ardından da düşüş gelir.- Hz Süleyman

Topunuza uyuz olan..... ENKI

1 yorum:

  1. Görmeyeli haberler sadece fantastikleşmekle kalmamış epeyde moronlaşmış. Bu nasıl haberdir yahu! Sonuna üç tane ünlemde koysaymış ya! Haber baştan aşağı fail…
    Koyunların kendi çaplarındaki yine kendilerini alakadar eden değer anlayışları gerçekten çok uyuz bir şey. ‘’GÜCÜ İNDÜKTE EDEN SÖMÜRÜR!’’ Ben bu tanımda din, millet, ülke, vb. koyunsal zırvalıklar göremiyorum!?

    Kritik yapacak haber kıtlığı çekeceğini sanmam, aslında çeksen daha iyi. Manipüle araçlarının bu denli sıvaması dediğin gibi yıkım getirir kuşkusuz.

    YanıtlaSil