10 Haziran 2013 Pazartesi

Gezi Parkı Protestosu Hakkında

Merhaba Moronoşlar,

Yaklaşık 10 gündür haberler sabah akşam bu konuya odaklı şekilde sunuluyor. Konular polisin uyguladığı şiddet (Evcilik mi oynayacaklardı?), Tayyipin söylediği "çapulcu" yada "biz gerekirse 1 milyon getiririz" gibi provokatif kelimeler, bazı belediyelerin sokaklara polise atılması için taş bırakması yada türk baharı diye bir başka salakça cümlenin sarf edilmesi.

Öncelikle.... mısırdaki Tahrir meydanı yani arap baharının başladığı sırada koyunların toplandığı mekan şahsen gördüğüm bir anımdır. Orada kimler çadır kurup oturuyordu peki? İş güç sahibi insanlarmı yoksa zaten kendine hayrı olmayan ve hayırseverlerin kumanya ve cep harçılığına muhtaç olanlarmı? Tabiki kimisi çıkıp "ama halk protestoculara yardım ediyor, bedava yemek veriyorlar" diyebilir.... peki... kaç gün boyunca bunca bedavacıyı doyurabilecekler? Aynı sahneler mısırda yaşandı fakat görünen o ki sığırlar geçmişten ders almayı bilmiyorlar!! Tunus, cezayir ve libya gibi ülkelerin türkiyede yaşanan şekilde bir "bahardan" geçtiğini biliyorsunuz... peki o değişim sonrası bu ülkelere neler olduğuna baktınızmı? İlerlememi yoksa gerilememi kaydettiler?!

Şuan mısırda beyinsel nöronlarını peynir ekmekle yemiş olan salafi yani bağnaz müslümler haricinde herkes "keşke Hüsnü Mubarek burada olsaydı" diye iç çekiyor. Aynısı tunusta ve libyadada yankılanıyor. Anlayacağınız herkes bu arap baharının ceremesini çekmekle meşgul! Devrim gerçekleşirken tüm araplara aynı soruyu soruyordum: "Tamam diktatörü indirdiniz... ya sonra?"... işte tam o anda gözlerindeki boş bakışı görüyordum, çünkü tüm bu koyunlar sadece bir şeye yapmaya programlanmış şekilde hareket ediyorlardı - yani "kötü adamı" indirmeliyiz mantrası ile beyinleri yıkanmış şekilde mantık dışı hareket ediyorlardı.

Biri bana şu Meydanda toplanıp pankart açıp nara atmanın getirisini anlatsın lütfen?! Sorun meydanda değil, sorun bambaşka biryerde - evde, işte ve okulda! Fakat kimse bu ayrıntıları görmek istemiyor. Çoğunuz atıp tutmalar, spekülasyonlar yada yarı gerçeklerle birşeyler öğrendiğinizi sanıp gaza geldiniz ve gördüğüm kadarıylada işe yaramış.... Politika, din ve siyaset koyunların itaatkar tavrı olmadan hiçbir işe yaramaz! Ayrıca siyasi tanıdıklar vasıtası ile parayı bulanlara laf etmektense "NASIL olduda ben bunu akıl edemedim" deyip ders almayı bilmiyorsanız, polisin copunu yemeyi hak ediyorsunuz demektir.

Protestocuların bağırışlarına karşı Babalarından gelen mesajı zaten biliyorsunuz:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı olaylarla ilgili olarak, herkesin artık sakin olması gerektiğini belirterek; "İyi niyetli mesajlar da alınmıştır" dedi.

Protestocular babalarının onları duymasını istedi ve bu istekleri gerçekleşti.... her zamanki gibi! Fakat birkaç yıl evvel ingiltere kraliçesinden "üstün hizmet"madalyasını alanda Tayyip değil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül idi. Aynı şekilde Hollanda kraliçesi Beatrix ten aldığı üstün onur madalyasıda cabası. 

Medyadaki Gül ve Erdoğan birbirini çekemiyor haberleri çoğunluğu bu önemli ayrıntılar hakkında düşünmekten uzak tutuyor.... yani plan işe yarıyor. Peki neden protestolar tamda bu aralar gerçekleşmeye başladı? İlahi bir tesadüf diyemi yoksa nasılsa plan akışında gidiyor diyemi? Abdullah Gülün madalya alma şok testinden başarı ile geçen sığırlar bugün, yani iş işten geçtikten sonra halen daha birşeyleri doğru bildiklerini iddaa ede dursunlar.... tayyip indirildikten sonra ne olacak? Yerini hangi lider alacak ve ne yapması beklenecek?

Bu aralar nelerin döndüğüne dair basit bir diagram sunayım size... çünkü aynısı birçok ülkede başarı ile uygulandı:



ALAN METOD SONUÇ
Fikirler Demoralizasyon süreci 15-20 sene (Tek jenerasyon)
DIN Politikaya sok, ticarileştir, eğlence sektörüne sok ÖLÜM ARZUSU
EĞİTİM Serbestlik, Görecelilik CEHALET
MEDYA Monopolizasyon, Manipulasyon, Kötüleme, Önemsiz Haberler HABERSIZ, MIYOP BAKIS
KÜLTÜR Sahte Kahramanlar ve Rol Modelleri GÖRSEL BAĞIMLILIK
Yapı
KANUN VE DÜZEN Yasama, Yargı ve Ahlaktan yoksunluk ADALETE GÜVENSIZLIK
SOSYAL ILIŞKILER Haklar ile Zorunlulukları karşı karşıya tut DAHA AZ ŞAHSI SORUMLULUK
GÜVENLIK Istihbarat, Ordu, Polis KORUNMASIZLIK
IÇ POLITIKA Daha çok Parti, Karşılıklı Düşmanlık UYUŞMAZLIK
YABANCILAŞMA Arkadaşlıktan uzaklaştırma IZOLASYON
Yaşam
AILE VE TOPLUM Uymusuzluk ve Ayrılmaya teşvik SADAKATSIZLIK
SAĞLIK Spor, Tıbbi Hizmet, Çöp Gıda GÜÇTEN DÜŞME, ZAYIFLIK
IRK Üstleri alt yap, Genetik ve Çevreciliği karşı karşıya getir NEFRET, BÖLÜNME
NÜFUS Topraklarını Ellerinden Al, Şehirleştir YABANCILAŞMA
ÇALIŞMA Sendikalar ile Toplumu karşı karşıya getir MAĞDURLAŞMA



Destabilizasyon süreci 2-5 sene
GÜÇ MÜCADELESI Populizm, Sorumsuz güç mücadelesi BIG BROTHER
EKONOMI Takas İşleminin ortadan kaldırılması BIG BROTHER'A KAZANC
HALKLA BAĞLANTI, KANUN Tabandan katılım HALK YÖNETIMI
DIŞTAN IÇERI İzolasyon, çok ulusluluk, merkezi yönetim IÇ SAVAŞLA KUŞATMA



Bu çizelgeyi takiben 2-6 ay arasında Kriz ve sonundada NORMALIZASYON (kellelerr uçar) süreci başlar. Bilin bakalım şuan çizelgenin neresindesiniz? Bu çizelge eski bir KGB Propaganda ajanı olan Thomas Schumann tarafından 80li yıllarda hazırlandı. Sadece devrimden çıkan ülkelerin o ana kadar olan gidişatını inceleyin yeter.

Anlayacağınız sokakta gezenler uygulanmakta olan plana yardımcı olmaktan başka birşey yapmadılar ve yapamayacaklarda, çünkü olaylara olan bakış açıları zamanla o kadar daraltıldıki artık dünyayı kapı anahtarı gibi bir delikten görürken arkadan tecavüze uğruyor olduklarını bile çözemiyorlar.
Evet Alice, aynen o deliğe odaklı dur... gerisini hayırseverler arkadan halledecek.

Ne Tayyip, Ne Kraliçe Elisabeth, ne Ordu nede Polis esas problemin kendisi... esas problem daima ve daima aynada gördüğünüz dar görüşlü, popülist ve kendini kurt zanneden koyunun kendisi.

Yapılan hiçbir protesto için benden bir aferin yada bravo beklemeyin. Madem bir toplanma ile birşeyler değiştirmeye uğraşıyorsunuz, o zaman bunu eşzamanlı yapmanız gerekir. Sokağa çıkıp bağırıp çağıracağınıza kredi kartlarınızı iptal ettirin ve nakit kullanmaya başlayın. Twitter ve facebook hesaplarınızı kapatın. TV ve Dijital Kutuları prizden çekin. Lokal (mahallesel) haber ajansı kurup internette bu siteleri birleştirin. Haberlere yorum yapmayın yada beğenmeyin! Suçlayıcı davranışları bırakıp esas suçlu olan kendinizi karşılıklı eleştirin. 

Müslüman kardeşlerin bugün iktidara gelmiş olması onların başarısımı yoksa koyunların vurdumduymazlığı ve acizliğimi? Hani bir modern giyim kanunu vardı... çarşaf ve peçe takmak yasaktı... ne oldu bu kanuna? Evinize deprem sigortası yapmazsanız ceza yersiniz... çocuğunuzu 5 yaşında okula yollamazsanız ceza yersiniz... fakat eğer ortada peçe ve çarşafla dolaşıyorsanız bir sorun yoktur değilmi? Bayanlar iranda bir denesinler bakalım sokakta modern giyinmeyi.... batılı yada doğulu hiç farketmez - anında alaşağı ederler, çünkü kanun ne ise uygulanmaktadır. Hani türkiyede ne oldu? Şapşallar, herşeyi ellerinizden alırlarken bön bön bakmak iyi idide şimdimi aklınız başınıza gelmeye başladı. Kendini hayırseverlerden üstün sanıp sokağa çıkmakla çok zekice bir adım atıldığını kimler zannediyor çok merak ediyorum?

Neden kadına şiddet yüzünden fiyakalı ve kadınlar tarafından ilgi odağı oluyor diye beyaz kurdela takılıyorda, "ben bu yönetimi beğenmiyorum" kurdelası takılıp kimin düşüncesi nedir sergilenmiyor? Neden gündüz 15:00 gibi herkes aynı anda protesto amaçlı ıslık çalmıyor? Neden akşam 21:00 gibi herkes TV sini kapatıp camdan başını çıkarıp "Bu hükümete Hayır" diye nara atmıyor? Neden Mynamar gibi haritada bulamayacağınız bir yerdeki sözde durumu kötü müslümlere yardım yapmaktansa, bir günlüğünede olsa kendi sokak köşesinde yerde yatanlara bir öğün yemek akımı gerçekleştirmiyorsunuz? Neden ayda bir ailelerin ihtiyarlarına eğlence düzenlemiyorsunuz? Neden yetimler yurduna ayda bir uğrayıp çocukları motive etmiyorsunuz? Daha sayayımmı???? Hiçbirisini yapmak istemiyorsunuz, çünkü neyi önemsemeniz gerektiğini artık bilmiyorsunuz.

Neden yapmıyorsunuz biliyorsunuz.... Tembelsiniz ve bu tip sıkıcı yada pis iş denebilecek şeylerin başkaları tarafından yapılmasını bekliyorsunuz. Evsizler ve yaşlılar leş gibi kokarlar. Yetim çocuklar duygu sömürüsü yaparlar. Yani karşınıza alıp sövdüğünüz hayırseverler aslında yapmayı istemediğiniz şeyleri sizin için yapmıyormu? Suriyeliler büyük şehirlere kaymasın diye onları toplama kampında tutmuyorlarmı? Aradanda bazı kadınları alıp piyasaya, koyunların uçkur keyfine sunuyorlar... Aranızdan kimin bunları uygulama cesareti var? Oldukça insafsızca haberler bunlar değilmi? Libyadaki nijeryalılara koyunlar meydanlarda protesto ederken ne yapılıyordu peki? Hepsi tek tek kafasına mermiyi yeyip toprağın dibini boyladı. Bunu facebooka koyan ve okuyan mallarda haberi tabiki beğendi. 

Birde şu "protesto baharı" türkiyeyede geldi diye sevinip sonucunda cennette yaşayacağına inanan embesilosauruslar yokmu.... en güzel sürpriz onların olacak zaten. Özelliklede 3 çocuk yapmayı görev edinenler. 

İşte o "özel" çocukların misafir edileceği yerlerden bir örnek. Merak etmeyin iş gücü olarak kullanılacaklar. Çünkü ebeveynlerin bıraktığı Borç yükünü ancak en az 3 çocuk geri ödeyebilir.

Eğer süregelen bir soruna şahsen yada grup olarak radikal bir çözüm bulamıyorsanız, takip ettiğiniz dıştan gelen çözüm ancak ve ancak hayırseverlerden gelecektir ve buda sizi yine eskisi gibi bu tembelliğin kölesi yapacaktır. Sonuç olarak gelen değişim bir öncekinden daha sert bir ortama sebebiyet verecektir. Şuan çoğunluk sokakta kontrolün onlara geçtiğine inanmak istiyor fakat kaynayan kazanın üzerinde oturduklarından haberleri yok.



Istakoz sıcak suya batırılmak değilde, ısınmakta olan suya konursa, suyun kaynama anında canlı canlı pişiyor olduğunu unutup bundan zevk alır ve sonuç olarakta kendini götü patlamış bir şekilde yemek tabağında bulur. Bu örnekteki ıstakoz ile protesto etmekte olan halk arasında hiçbir fark yok!

Daha fazla yazmadan evvel, okuyanların şuan gerçekleşmekte olan bu olayların getirisinin ne olacağını düşündüklerini bilmeyi çok isterim. Yazılan hiçbir yorumu cevapsız bırakmayacağım. Bana gelen her email fikrimi bilmek istiyor ancak bir tanesi bile ne düşündüğünü yazamıyor! Çünkü hepiniz üzerinizde uygulanmış olan şok testinin ardından "herzamanki gibi" hayırsever medyanın rolantideki zihninize yeni yönü gösterecek bilgileri yüklemesini bekliyorsunuz. 

Şimdiden kalan güzel 6 ayınızın keyfini iyi çıkarın derim....

..... yada oturup kurtarıcının gelmesini bekleyin....

Yoksa bu tiplerin bir değişim sağlayacaklarınamı inanmak istediniz?

Bana ülkedeki neyin düzgün gitmediğini yazın... bende size "sizin" nerede hata yapıyor olduğunuzu yazayım. Protesto kelimesi kendinizden daha güçlü olduğuna ve karşısında ezik bir domatesten farklı olmadığınıza inandığınız bir varlık yada oluşuma karşı ağlamaktır... ki o varlık yada oluşumun varlığını sürdürebiliyor olmasının yegane nedeni (yada temeli) kendinizsinizdir. 

Yinede bir bok değiştirebilecek değilsiniz! Çünkü ancak embesil sığırlar güce karşı güçle karşılık vermeyi çözüme giden yol zannederler.


Her defasında "usta" kendine gelen güç dalgasının yönünü uygulayana karşı döndürüp yere sermektedir. Peki buradan neyi öğrenmek gerekir? Aynı saldırıyı defalarca uygulayıp ustanın pes etmesini beklemekmi (oldukça zaman ve enerji gerektirir) yoksa ustanın tekniğini nasıl uyguladığını onu izleyerek öğrenip ustanın beklemediği bir anda ona uygulamanız gerektiğimi? 

Protestolarla asla kazanamazsınız!

Heil Satan

300 yorum:

  1. insanların fikirlerini beyan edebilmeleri için önce çalışan bir sağ beyine ihtiyaçları var. Sağdan soldan duyduğu bilgileri benimseyen ve bir müddet sonra da popularite kazanmak için facebook veya twitterden kendi fikriymiş gibi millete sunan birçok insan var çevremde. Senin de dediğin gibi herkesin, yeni yönü gösterecek bilgilere ihtiyacı olduğu için bunun bir yerden karşılanması lazım. eğer bu iş kişinin kendisine kalırsa önce şu an halihazırda "nelerin olduğunu anlama"ya dair bir düşünmek lazım, sonra nasıl bu günlere gelindiğinin muhasebesni yapmak lazım, yapması gerekipte aslında yapmayanın kim olduğunu bulmak lazım gibi gibi insanı yorucu bir sürü iş.. ne gerek var bunları yapmaya hazır bilgiyi elde etmek varken? Düşünüp beyni bu tarz zararlı işlerle yıpratmaktansa meydanlara çıkıp avazı çıktığı kadar bağırmak, biber gazının o muhteşem etkisiyle salya sümük olup kendinden geçmek, hatta bunları da birşeylere çözüm olmayacağını bile bile yapmak insanları her daim cezbediyor demekki..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış... bahsettiğin konuşmanın ne olduğunu yazarsan yanlış anlama olmadan üzerine odaklanılabilir. 42. dakikadan sonraki balkon konuşmasında sadece adamın yeni bir değişim işi için orada olduğunu anlıyoruz... sonrasında ise epilog "iki ayrı şehir var bu şehrin içinde... birinde istediğini seç diye herşey konuyor önüne... öbüründe önce yakalaman icab ediyor istediğini..." diyor. Konuyu açarsan sevinirim.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Hükümet değişikliğinin bir önemi yok zaten! Önemli olan var olan hükümetin nelerin yapılmasına kapı açtığı. Tıpkı 2015 kumarhane konuşması gibi. Bunca devasa binalar, AVM ler yada oteller ne için yapılıyorki? Bak aklıma iyi bir fikir getirdin, bunun üzerine bir yazı yazayım... :)

      Hükümet sabit olmasada piyasaya hakim olanlar sabit... ve onlar neyi uygun görüyorsa öylede böylede yapılır. Kumarhane denen şey zaten yok edilmedi! Öncesinde gerçek oynanıyordu, şimdi ise herhangi bir smart-phone dan sanal olarak oynanabiliyor. Bahisler ise tabiki kumarhanelerden daha karlı bir iş. Kumarhaneler geri dönecekmi? Hemde nasıl!!!

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım 2010 yılı idi... ilk olarak TV kanalları "bizi facebook/twitter dan izleyin" şok testini uyguladıklarında, ertesi günün artık normal olamayacağı belli idi. Eğer bir haber kanalı Twitter gibi izbe bir ortamda yazılanları ekrana taşıyıp bunu kaynak olarak baz almaya başlamışsa, haber ortamının artık hepten zıvanadan çıktığı söylenebilir. Sosyal ortamda ne diye bir haber kanalı, giyim markası yada otomobil markası ile arkadaş olunur? Onlarla arkadaş olunca ne oluyor? Tabiki yayınladıkları her boka "beğen" diye tıklarsanız sosyal ortam davranış puanınız yükselir.

      Gelmekte olan 6 ayı yangın gibi görme! Ortalık yanıp tutuşmayacak - fakat bir öncekinden daha stressli ve korku dolu olacak. Korku faktörünüde bildiğin gibi medya halledecek. Piyasaya "kararsızlık" tohumunu sokmaları yeterli. Önemli olan şey hükümeti yada devleti kimin kontrol ettiği değil! Esas nokta piyasının kontrolünün kimde olduğu... piyasalara hükmeden ülkelere hükmeder.

      "Yurtdışından haberleri izleyen birisi yıllarca Irak'ı izledi, sonra Arap Baharını, sonra Suriyeyi, şimdi de Türkiye'yi izliyor. Acaba bir fark görüyor mu arada."

      Hepsini izledim... Libya ve Mısırınkini ise şahsen gördüm... Türkiyeye bakınca arada hiçbir fark görmüyorum.

      Örneğin...

      "Personel Sendikası (EMNİYET SEN) Genel Başkanı Faruk Sezer, ‘Gezi Parkı' olaylarında polisin stres altında uzun süre çalışmaya zorlandığını belirterek, “Son bir haftada 6 polis intihar etti. 6 polisin 2′si ek görevde bulunduğu sırada intihar etti” dedi."

      Bu haber protestoculara utanç ve suçluluk duygusu aşılamak için uygulanır. Kim ölmüş, ne iş yapmış, ismi nedir gibi ayrıntılar ise meçhul. Aynısı Mısırdada vardı, Libyadada.

      Yabancı medya türkiyedeki olayları "TÜRKIYEDE KARGAŞA" (Turkey in Turmoil) olarak adlandırıp sunuyor.... ve bir anda yatırımcı yada turist kararsızlığa düşüyor. Bu yüzden borsada düşüş dövizde ise kayıp yaşandı ve yaşanmaya devam edecek. Kriz döneminde bunun gerçekleşiyor olması sadece olması gereken şey.

      Sil
  4. Protestolarda bulundugum ve cevremdekiler araciligi ile takip ettigim zaman icinde farkettimki Protestolara katilanlarin büyük cogunlugu (Kendilerini protestoya adamis, gece gündüz orada olan ve orada yatip kalkanlar) Babasiz gencler. Babasiz gencler, yani yeni jenerasyon, eksi, babasindan sopa yememis, okulda birileri tarafindan rahatsiz edilince hocaya, veya sinifin "aga"sina kosan yeni jenerasyon gencler. Dolayisi ile yaptiklari, kasinmaktan baska birsey degil. Amaclarini herbiri cok iyi biliyor, sadece herzamanki gibi kabul etmiyorlar. Konustugum "akli basinda" protesto üyelerinin cogu, temel amacin "Tayyibi devirmek degil, sadece bizimde güclü oldugumuzu göstermek" oldugunu söylüyor(Zira tayyib giderse yerine gelebilecekleri iyi biliyorlar), taleplerinin yerine getirilmesini bekliyor. Dikkat, bunu söyleyenler protestocularin tamami degil, cünkü protestocular tek bir gruptan olusmuyor, hemen hemen her düsünceden insan protestoya katiliyor, hepsinin ortak oldugu tek sey, erdoganin politikalarinin kokusmus oldugu. Hepsi sokaklarin kendilerine ayit oldugunu babala...ehem, devlete gösterdiklerini/göstereceklerini düsünüyorlar. Sokaklarin kendilerinin oldugunu...Kendilerinin? Kendi? Ne? Kim?

    Kimse farkinda olmadan, nasil olduysa protestolar kendi icinde örgütlendi! Milletten gelen yardimi kastetmiyorum, fakat protesto basladiktan 7-8 gün sonra nasil olduysa tüm protesto adina konusan kisiler ortaya cikmaya basladi. "Tüm halkin" olan protestolar, birden bire, "tüm halkin" görüslerini temsil eden kisiler ortaya cikardi! Ardindan Talepler yayinlandi. Pardon, kimin talepleri? Ah, dogru. Halkin talepleri elbet.

    Daha dün, Tayyibin tüm halki temsil etmedigini, tüm halkin degil sadece kendi kitlesini yani "islamcü yobuzlör"ü temsil ettigini söyleyip ayaklanan babasizlar, simdi cikip kendilerinin tüm halki temsil ettigini söylüyorlar ve orada bulunan kimse bunu aldiris etmiyor. Ha. Ha. "Halkin" direnisi olan bir direnisin Resmi Twitter hesabi var! Wow. Biz Anaya bagli kolektif bilinc kac yüzyil sonra oturur diye hesap yaparken sevgili "Anarsist" lerimiz coktan isi halletmisler!

    Gectigimiz günlerden birinde, protestolarda bulunan 5/6 farkli grubu temsilen birer kisi, bir televizyon programinda konustu. Bu temsilcilerin hepsi tabiki 18-28 yaslari arasindaydi. Hangi grubu temsil ettigini hatirlamadigim bir gencin sözleri beni son derece derinden etkileyip gözlerimi acti diyebilirim.

    "Biz ona bizi yönetsin diye oy vermedik! O öyle saniyor!"

    Ahahahahahahahaha. Bence su cümle, tek basina bütün olayi özetliyor. Bunun disinda beni son derece güldüren diger seylerden biri de herkesin alkol sinirlamasina olan tepkisi ve polis siddetine olan karsitligi idi. Polis siddetine olan karsitliklari zaten yorum gerektirmiyor. Tecavüz fantezisi olanlara sorun, fantezinin zevkinin en büyük kismi "hayir! yapma! ühühühü!" diye zivirtip aglamaktan gelir!

    Alkol "kisitlamasi" ise, "toplumun" ana yasasinda mevcut olan birsey! Devlet, gencleri kötü aliskanliklardan korumak icin elinden geleni yapabilir ve yapmalidir! Bu maddeyide fasist erdogan sonradan araya sikistiriverdi zaten dimi?

    Aslinda daha bircok sey olmasina ragmen onlardan bahsetmeye gerek duymuyorum, zira hepimiz tüm bu olayin neyden ibaret oldugunu zaten biliyoruz.

    Habemus papam.

    http://i.imgur.com/FDeAooA.gif

    O Pater, nos futue!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. P.S Sürec boyunca en cok konusulan ve benimde dikkatimi ceken bir diger sey de, gösteride bulunanlar arasindaki yardimlasma ve birlik duygusuydu. Orada bulundugum süre icinde kendimde gözlemleyebildim, gercektende daha önce görmedigim boyutta bir birlik atmosferi vardi. Normalde yanyana gelmeyecek insanlar ele ele tutusmus sarki söylüyorlardi. Ve tabiiki, bunun tek sebebi, Ortak bir düsmanlarinin olmasiydi! Komünitelerde hedefler hicbirzaman tam anlamiyla ortak olmaz, düsman ortak oldugunda da hedefler pek önemsenmez zaten. Bu kadar basit bir sey ile bunca insan tek cati altinda toplanabiliyorsa, daha büyük captaki seylerde gercekten devasa birliktelikler yaratilabilir gibi duruyor.
      Enki de Ortak düsman olayindan yeterince bahsetmisti, fakat deneyimleyince bir farkli oluyor tabii. Tüm insanliga hayali bir düsman, ve kaboom!

      Humans of the Planet Earth, Unite!

      Sil
  5. Protestolarda halk sadece gezi parkına odaklı iken , alkol düzenlemesinin pek siklenmediği belli.Karşılaştığım protestoculara sorduğum soru şuydu ' Gezi parkına gittin neyi değiştirdin? Çoğunun verdiği cevap polise nasıl uçan tekme attığını , taşla sopayla biryerleri parçaladığını anlatmaktan öteye gitmedi çünkü yaptıklarıyla sadece başkalarına acı vererek zihnen doyum sağlamaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polise anonim dalabilmek birçok ezik koyunun bir araya geldiğinde yaşadığı grupsal hezeyanın sonucudur. Normalde tek başlarına iken polisi görünce altına sıçanlar, etraflarındaki kalabalığı görünce bir anda aslan kesilirler.... böylecede esasında ne için oraya gelmiş olduklarını unutup vahşi doğalarını sergilemeyi bir görev bilirler. Aynısını polistende duyabilirsiniz, çünkü bu gizli bir bilgi değil!

      Sil
  6. Bakın Başbakan ile kimlerin görüşmesine "onay" verilmiş!

    Bugün netleşen listede yer alan isimler şöyle;

    tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan,
    yönetmen Kutluğ Ataman,
    gazeteci Hayko Bağdat,
    Prof. Dr. Hale Çağrıcı,
    "Greenpeace" kampanya sorumlusu Hilal Atıcı,
    menajer Can Saban,
    mimar Rümeysa Özel,
    mimar Selva Gürdoğan,
    "Taksim Platformu Sözcüsü" ve akademisyen Betül Tanbay,
    "Helsinki Yurttaşlar Platformu" Emel Kurma,
    "TEMA Kampanya Koordinatörü" Göksen Şahin,
    üniversite öğrencisi Nil Eyüboğlu,
    "Sabancı" Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş,
    "Şehir Planlamacıları Odası" ve Taksim Dayanışma Platformu sözcüsü Tayfun Kahraman,
    lise öğrencisi Turgut Ağabeyoğlu,
    "sosyal medya uzmanı" Zehra Öney,
    yayıncı Zülfikar Kürüm,
    Doç. Dr. İpek Akpınar ve
    eylemler sürecinde Başbakan'a yazdığı mektupla ses getiren AK Parti teşkilatı üyesi Bülent Peker.

    Lise öğrencileri sadece görüntü olsun diye oradalar zaten. Diğer uzmanlar ise devletin planladığı düzeni oturtmayı sanki koyunların kazancı gibi gösterecek olanlar. Buna bir nevi "istediniz, yapıyoruz - kazandınız" hissini tattırmak diyelim.

    Kimler çıkıpta "yav bu temsilcileri kim seçti" yada "bu adamlar hangi amaçla temsilci olmaya karar verdiler" gibi soruları soruyor? Anlayacağınız, koyunların akıbetini yine kurtlar düzenliyor olacaklar. Şu liseli gençlerde tıpkı isanın kucağındaki minik kuzular gibi dikkat dağıtıcı unsur olacak. Medya onların ne zırvaladığına daha çok odaklanıp diğer konuşulanları sansürleyecek ve her zamanki gibi bu durum beni çok şaşırtacak.

    Yürüyün türkiyenin koyunları... asla sahip olmadığınız şeyi gidin ağlayarak babanızdan isteyin: hak ve özgürlük.

    Muhahahaaaaaa....

    Heil SATAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül Tanbay Ne iş yapar?
      http://www.math.boun.edu.tr/index.php?option=com_content&task=section&id=26&Itemid=321

      Neleri öğrenmiş?
      Ph.D. in Mathematics, University of California, Berkeley, 1989
      M.S. in Mathematics, University of California, Berkeley, 1984
      B.S. in Mathematics, Université Louis Pasteur, Strasbourg, 1982

      Nelerle ilgileniyor?

      Functional Analysis - http://tr.wikipedia.org/wiki/Fonksiyonel_analiz
      Operator Algebras
      Set Theory - http://tr.wikipedia.org/wiki/Kümeler_kuramı

      Konu Operator Algebras olunca şu sayfayı okuyup en alttaki referansı görmezden gelmek olmaz tabi: http://en.wikipedia.org/wiki/Operator_algebra

      Düşünün bakalım bu bilgiler ne amaçla kullanılabilir?

      Sil
    2. Özgür Demirtaş ne iş yapar?
      http://www.ozgur-demirtas.com/

      Neleri öğrenmiş?
      Ph.D. in Finance - Boston College, Chestnut Hill, Ma
      B.S. in Electrical and Electronics Engineering - Bogazici University, Istanbul

      Nelerle ilgileniyor?
      http://som.sabanciuniv.edu/sites/som.sabanciuniv.edu/files/Ozgur_Demirtas_Milliyet_Gazetesi3.jpeg
      Bond versus Stock: Investors Age and Risk Taking
      Aggregate Earnings, Firm-Level Earnings and Expected Stock Returns
      Is There an Intertemporal Relation Between Downside Risk and Expected Returns?
      Downside Risk in Emerging Markets
      The Intertemporal Relation between Tail Risk and Fund of Hedge Funds
      Reward-to-Risk Ratios of Fund of Hedge Fund
      International Equity Markets: Risk and Return
      Corporate Financing Activities and Contrarian Investment

      Kendi web sitesine bakarak Gezi parkı ile ne kadar alakalı olduğunu anlayabilirsiniz.

      Sil
    3. Emel Kurma ne iş yapar?
      http://www.hyd.org.tr

      Burada hakkında pek birşey bulunmuyor. Helsinki Yardımlaşma Derneği adı altında uyguladığı faaliyetlerden birisi "Türkiyede Örgütlenme Özgürlüğü Projesi" nde " STK’lar için "Stratejik Planlama" seminarı vermek idi. Bahsedilen kitle Sosyal Toplum Kuruluşları.... nasıl bir starteji gerekiyorsa artık!
      http://www.hyd.org.tr/?pid=338&Keyword=emel%20kurma

      Sil
    4. Hilal Atıcı ne iş yapar?
      http://tr.linkedin.com/pub/hilal-atici/10/719/5a0
      Greenpeace kampanya müdürü

      Management of climate& energy, agriculture, oceans and toxics campaigns in "Turkey, Egypt, Jordan, Lebanon and Israel". Building "strategies and tactics" to create change, project management, unit development, support communications and mobilization.

      Bundan önceki görevide - Developed and implemented campaign strategies&projects in Turkey for corporate and governmental policy change!!

      http://www.kurehaber.com/haber/greenpeaceten-basbakan-erdogana-yanit-7962.html

      Sil
    5. Göksen Sahin... TEMA dan.. kimdir?
      http://tr.linkedin.com/pub/goksen-sahin/21/842/a11

      Basamak basamak ilerleyen birisi...

      Sil
    6. Şehir Planlamacı Tayfun Kahraman kimdir?

      http://www.tayfunkahraman.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=2

      Sil
    7. Sosyal Medya Uzmanı Zehra Öney kimdir?
      http://tr.linkedin.com/pub/zehra-öney/14/b95/516

      Ne iş yapar?

      Şu Anda
      Co-Founder - 360+media interactive
      Eski
      General Manager - Mobilera TR / General Manager - Outeractive Media / Chief MMA Officer - Holding BV - Mobilera Holding BV
      CEO Office Coordinator and Relationship Manager - TURKCELL İLETİŞİM HİZM. A.Ş. and GROUP Companies
      General Manager / Corporate Marketing and Sales Manager: - TEKSER, DURU and ANDE TOURISM & TRAVEL Agencies
      Corporate Marketing Manager - UMIT ATAY MEDIA DISTRIBUTION COMPANY

      İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu!

      Sil
    8. Koyunlarda zannettiki başbakanın yanına çıkanlar HALKtan birileri ve onların "iyiliği" için görüşecek ve HALKın istediklerini söke söke alacaklar.

      Matematikçi, ekonofizikçi, sosyal planlama uzmanı, sosyal medya uzmanı ve örgütleme uzmanı gibi şahısların katılacağı bir görüşme kimin hayrına olabilirdi?

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış... yanlış anlayıp tepenin atacağını umduğum haldede olsan bunu yazıyorum!

      Türkiyede ilginç deyimler vardır:
      Yere düşen ağlamaz.
      Düşenin dostu olmaz.
      Düşene bir tekmede sen vur.
      Düşmeyi bilmeyen, kalkmayıda bilmez.

      Eğer bu millet nasıl protesto yapılması gerektiğini anlamıyor yada gördükleri onca protesto eylemlerinden öğrenmiyorsa - onlara yardım ederek bunu öğreneceklerini pek zannetmiyorum.

      Belkide bir kitap yazıp "Protesting against your tyrant government for Dummies" ismi ile basmalıyım. Meydanlarda protesto yapılmaz... ne stratejik olarak nede mantıken bu toplama alanı eyleminin getirisi halk içindir.

      Kimseyi protesto yapmaya davet etmedim ve bunu desteklemedim bile.... yani yukarıdaki deyimler yerini buldu.

      Şuanda taksimin halini izliyorum ve acaba polis neden TOMA lar ile biber (jalapeno) esanslı su sıkmıyor diye düşünüyorum. Bak işte bu beni oldukça eğlendirirdi....

      Herneyse....

      Neler görüp duyduğunu anlatarak nerelerde yanlış düşündüğümüze bir aydınlık getirmeni umuyorum.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. "Tek demek istediğim şudur; olaylar basit bir şekilde polisin çılgınlığı ile başladı..."

      Hmm, anladim sanirim. Yani siz evlerinizde oturmus muhtesem yüzyil izlerken birden camlariniz kirildi ve ardindan iceride gaz bombasi patladi. Bunun üzerine polis kapinizi kirdi ve sizi bir güzel dövdü. Sizde buna karsilik hakkinizi aramak icin ayaga kalktiniz. Napiyon sen bolis?!

      Böyle oldu degil mi? Evet, tabii ki de böyle oldu. Biz yanlis bisey yapmadik! Her hareketimiz demokratik sinirlar icerisindedir efendim! Lanet olsun fasist polise! Kahrolsun Diktator Erdogan! Hakkimizi isteriz!

      Pek ala. Devam! Vali de geldi, parti iyice isiniyorrr..

      Sil
  8. Gösteride edindiğim farklı bir tecrübede oldu , molotof atanların kürtçe konuşmasına şahit oldum.Bu olayların içinde pkk nında parmağı mevcut , deşifre olmamak için hava kararınca ortaya çıkıyorlardı.

    YanıtlaSil
  9. http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=422048&kn=885&ka=4&kb=5&kc=885

    Vatan icin bu ulkenin peskes cekilmemesi icin direnin arkadaslar.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış yazdıklarına bakarak benzer bir provokasyon uyguladığını söyleyebilirim!! Revire gelin heryer yaralı dolu.... cepheye gidelim... acil yardım lazım gibi lafların her ne söylemek istiyorsan onu yansıtmıyor!

      Mossad şefinin acilen ve davetsiz gelmiş olmasının nedeni israilin türkiyedeki olaylarla olan bağlantısından değil... daha çok türkiyedeki bu ani gelişmelerin israili nasıl etkileyeceğini ve bunun türkiyeye nasıl yansıyacağını izah etmek içindi. Her israil lafını duyduğunuzda lapin gibi negatif atlamayı kesmeni tavsiye ediyorum. Her ülke kendi çıkarları için uğraşır - bazen bu çıkar uğruna sevmediği bir ülkeyi müttefik görmesi gerekse bile!

      Cephe dediğin yere çatışmaya gitmeye davet edercesine yazacağına - herkesin polisin yanına geçmesini ve ortalığı savaş alanına çevirenlere karşı durmalarını tavsiye et derim. Beklenen şeyleri yaparak ne değiştirebilirsin?

      Benden tavsiye isterseniz Tayyipi koruyun derim, çünkü onu kaybettikten sonra zamanda geriye yolculuktan başka birşey yaşayacak değilsiniz. Bla bla bla yazmayı bırak.... kimse mükemmel değil - mısırın düştüğü hale düşmek istemiyorsanız hükümete ve güvenlik güçlerine destek olun, yoksa yakında hiç beklemediğiniz köşelerden yiyeceğiniz gollerle sahayı eliniz boş terk edersiniz. Beklenenei değil, ancak beklenmeyeni yaparak kazanabilirsiniz.

      Sana bir sorayım..... seçmen gerekirse (ki zorunda kalınacak) müttefik olarak hangi ülkeyi seçersin: İranmı yoksa İsrailmi? ve neden? Belki cevabına karşılık alacağın sürpriz yanıt ne kadar malca yorum yaptığını sana gösterir.

      Illuminati sizi teslim almaya çalışmıyor.... buna siz uygulamakta olduğunuz mallıklarla yardımcı oluyorsunuz!

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Owww Barış demek sende saldırı pozisyonunu aldın! :)

      Satürnün ne zaman ikinci güneş olacağını yazmadım... sadece bunun geçekleşeceğini yazdım - lütfen yazdıklarımı çarpıtmaya çalışma! Ayrıca koyunların neyi hatırlayıp hatırlamayacağı beni hiç alakadar etmiyor. Uzaylı istilası bahsettiğim muhtemel ortak düşman senaryolarından birisi idi ve bunu gerekirse tüm dünyaya tehdit oluşturan bir ülke olarak da lanse edebilirsin. Sen konunun ve ihtimallerin amacını çözememişsin ve tıpkı diğerleri gibi görsel bir şov beklentisine girmişsin... tipik hata ama neyse.

      Senin gibi gezi eylemin gidip gerçeği gördüğüne ve anlattığına inanan yüzlerce kişi var ve ne ilginçtirki hepsi ayrı bir telden çalıyor. Bu protestolar gibi jeo-politik akımların sağladığı akıntıya girersen gerçek diye duyduğun ve gördüğün şeylerin ne kadarda absürd olduklarını göremeyecek kadarda körleşirsin. Tıpkı yazdığın cevaplardaki "bana inanın, vallahi doğruyu söylüyorum" tarzın gibi. Hadi sen haklı ol... hadi yazdığım hiçbirşey çıkmasın... ne olacak? Güven ve taraftarmı kaybedeceğim? İşlerimmi aksayacak? Reputasyonummu zedelenecek? Artık müşterimi bulamayacağım? Sırf birileri senin doğru zannettiğini tasdiklemiyor diye sldırıya geçersen, ilerde senin hatalı çıkman bence senin için iyi olmaz, çünkü sen isminle katılıyorsun ve belli bir amaç uğruna yazıyorsun.

      Sen olayları görmeye gittiğinde elitler nerede idi peki? Parkta kol kola halk ilemi yoksa uzakta başka işler peşindemi? Halk haklı olsa ne yazar? En kötü ihtimalle ülkeyi al aşağı edip taş devrine yollarlar ve çıkış içinde yine elitlere koşarlar.

      Ben olası bir çözüm sunuyorum fakat sen halen olayların öyle gerçekleşmiyor olduğundan bahsediyorsun.... kimin umurunda? Verdiğim son soruya cevap yazma inceliğinide göstermeden, dur şu enkiye gününü göstereyim edası ile yazmaya başladın - işte bu tip hataların sana ve senin zihnindekilere tek getirisi zaman kaybından ibarettir.

      Diğer çıkmadı dediğin iddialar içinde sana sadece "dua et" gerçekleşmesinler diyorum, çünkü hayalini kurmak ile gerçeği ile yüzleşmenin arasındaki dağlar gibi farkı ancak yaşayanlar iyi bilir. Revirde iken bloga Ipadindenmi girip yazdın, onu merak ettim doğrusu. Hem paniksel bir yazı yazdın, hemde sanki orada değilmişsin gibi bir hava yarattın.... şahsen fikrimi söylemem gerekirse revir gibi biryerde bulunmuş olduğuna falan inanmıyorum. Peki ben neredeydim tüm protestolar yaşanırken? Kızıl denizde keyif yapıyordum! Halende yapmaktayım.

      Türkiyenin şuan iki uclu boklu değneği tutmaya az zamanı kaldığını ben buradan görebiliyorum fakat sanırım sen vatanseverliğinin getirdiği bir kahramanlık hissinden dolayı görmeyi ret ediyorsun. Objektifliğine ne oldu?

      Yazdıklarını şuan tıpkı bir troll bana yazıyormuş gibi izliyorum.... bence uslubuna özen gösterirsen seni daha çok dikkate alabilirim. Boş yazma - şöyle oluyorda falan - zaten düşünülebilen bir durum... NASIL oluyor, sen onu yaz!

      Ben şimdiye kadar "gerçek" olarak algılayabileceğim bir cümleni okuyamadım, çünkü yarım yamalak yazıyor ve konudan konuya atlıyorsun. Örneğin:

      "Aksam MOSSAD lideri Turkiye'deydi. Her seyi planliyorlardi, fakat bu olay hesaplari biraz bozdu."
      (Doğru yazım şekli: Aksam MOSSAD lideri Turkiyeye gelmiş. Yazılan habere göre her seyi planliyorlarmış, fakat bu olay hesaplari biraz bozdu gibi görünüyormuş. Dördüncü şahıs gibi yazarsan sana iletilen soruların cevabını haberi yayınlayanlara yöneltirsin. Fakat bu tarz bile "aslında hiç konuşmasan daha iyi" metodundan daha iyi değildir.)

      Bunu sanki hemen adamların burnunun dibindeymişsin gibi yazmışsın. Neyi planlıyorlardı? Hangi olay hesaplaını NASIL bozdu? Anlatmayı bilmiyorsan o zaman zırvalar gibide yazma lütfen!

      "Turkiye hukumeti provokasyon beceremiyor, siritiyor; fakat Mossad icin ayni seyi diyemeyiz." (BİZZZ)


      Sil
    4. Bunu neye yada hangi bilgiye göre böyle yazdığınıda bir açarsan memnun olurum. Mossad için neyi diyemezsin ve bunu nerden biliyorsun?

      Bok atıp üstünlük sağlamak eski bir üsluptur ve sana sağlayacağı tek şey - adam gibi yapamadığın için - reputasyon kaybetmek olur!

      Sorularıma cevap verebileceksen yaz lütfen... aksi takdirde yazışacak birşey olacağını sanmıyorum.

      Eyleminde Başarılar....

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Elektrikler dünde kesikti, bu yüzden ortada ateş yakılmadımı? Pek dikkat etmiyorsun ve medya yada tweeter dan takip edincede geride kalıyorsun.

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. "Günlerdir ordaydım son iki gündür hayati tehlike olduğundan evdeyim... "
      Yani dün akşam ateş yakıldığında orda olmadığın halde bunun nevruz ateşi olduğundan neye bağlı olarak %100 eminsin? Provakatörlerin israilli olmadıkları zaten belli.

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. Barış, tıpkı fahişeye nasıl seks yapılacağını öğretircesine yazıp sanki bir cevap vermiş gibi davranman sadece acizce.

      End of Transaction.

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    13. Süleymanın Özdeyişleri 16:18

      Pride goeth before destruction, and an haughty spirit before a fall.
      Gururun ardından yıkım, Kibirli ruhun ardından da düşüş gelir.

      Yine hata yapıp sanki herkes facebook kullanıcısıymış gibi davranıyor ve hayırsever medyanın bağımlısı olduğun ortaya çıkıyor. Ya bu ortamlar olmasaydı videolarını kime nasıl gösterecektin?!

      Neyse sen bildiğini uygulayıp hayali koyun zaferi için övünmeye devam et.

      Sil
    14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    16. 3 farklı ancak birbirine çokta uzak olmayan noktaya nikto gliserin ve tnt yerleştirdik. Filmin adı; Hindi s*çtı şimdi.

      Patlamış mısırlarınız hazır mı?

      Sil
    17. Ah bu arada barış,kız arkadaşınla bir kaç saniye boyunca göz göze geldik,hemde bir kaç defa...Senide gördüm,ancak ne yazık ki seninle aramızda onunla olduğu gibi bir elektiriklenme olmadı.Söylemeliyim böyle zarif ve asil davranışlara sahip bir kadına sahip olduğun için şanslısın.Oralarda fazla dolanmayın... Havaya uçmak eylenceli olabilir tabikide,her nedense bu eylence az sürer,deymez.

      Sil
    18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    19. Senin düşüncelerini değiştiren yegane şey olaylara duygusal olarak bakman olabilirmi? Belkide duygusal olarak bakmanın sebebi , revirde yaralı insanları görüp , bundan etkilenmen olabilir. Olaylara objektif olarak bakmanı tavsiye ederim. Aynı polyanna gibisin! , olaylara birde mantıklı bak. Yukarda yazdıklarının mantıkla hiçbir alakası yok , duygusallığın seni esir almış!

      Sil
    20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    22. Barış,insanların iyi yönlerini zaten biliyoruz ve iyi bir konuya değindin.Gerçekten düzgün bir sistem oluşturmak mümkün,ancak çok zor ve bu hayırseverliği kim üstlenecek? İlluminati ? İlk olarak işe nüfusun azaltılmasıyla başlanılması gerekiyor.Diyelim bu yapıldı,nüfus dünyada 500 milyon.Ne olacak? Bir çok olasılık var.Ve bazı olasılıklar yönetici kesim için o kadar olumsuz ki bunu gerçekleştirmek onlara zarar verecek.Belkide onları yok edecek.O halde neden bunu yapsınlar....Ben yapmazdım.

      Deha olmaya,tüm resmi görmeye çalış.Kimsenin mükemmel olmadığını,harika planlar yapamayacağını gör.Kesin bir gerçekliğin olamayacağını.Sen sosyalizmi düşünerek o durumdan keyif alıyorsun,biraz ilerindeki kişi tayt giymiş 15 yaşındaki kızın dar götünün ne kadar taş olduğunu düşünerek.O kız'da sadece grup içinde kabul görmekten keyif alıyor.

      Sil
    23. Senin bahsettiğin yardımlaşma değilde ortak çıkar olabilirmi? Tıpkı Düşmanımın düşmanı , dostumdur düşüncesi gibi. Merak etme ortak düşman ortadan kalkınca dostum dediğin , asıl düşmanın olacak. Köpeklerin kardeşliği(yardımlaşma), aralarına kemik atılana kadardır.

      Sil
    24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    25. Herkes.Zihin kontrolü altındalar ve yapacak daha iyi bir işleri'de yok zaten,hayata anlam katmak lazım,değil mi?Eve dönünce world of warcraft oynamaya devam,ara sırada twitter facebook.Biraz photoshop,çirkin bir profil resminin yakışı mı kalır,herkes photoshop kullanabiliyor değil mi?

      Yapıcı,yaratıcı hiçbir yönleri bulunmayan ahmaklar sürüsü.Tanıdık geliyor mu?

      Sil
    26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    27. @Roll666,yazıp sildiğin eski yorumlarından'da herkesin anladığı gibi kişilik bölünmesi yaşayan hatta ve hatta belkide elitler tarafından MK-Ultra'ya maruz kalmış birisi olduğun açık.Neden senin manyak yorumlarını ciddiye alalım?Bu direniş ile beraber yeni bir çağ başladı bile Barış arkadaşımın birinci elden belirttiği gibi!Eminim o çok sevdiğin hayırsever'ler şuanda Türkiyedeki bu olayların,halkın bu yüksek bilincinin onların gelecekte'ki planlarının yönünü nasıl kaydıracağının taslağını titrek elleri yüzünden yamuk çizerken çok zevk alıyorlardır.Revire ilaç getirin.....Pansumanı ben yapıyorum!

      Sil
    28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    29. Tüm bu "sana göre" pozitif gelişmeler sırasında başka nelerin döndüğünden haberi olmayanlar, daima önlerinde gördüklerini zannettikleri ile mutlu olurlar.

      Aikidoyu Steven Sagal gibi vurma kırma yada serme olarak algılayıp öğrenmişsen ne yazık sana. Tai Chi Chuan gibi "yüce nihai yumruk" prensibine yatıyorsan ve hangi nihai yumruğun kimden gelebileceğini görmeden kendini kahraman gibi hissetmeye başlamışsan... ne mutlu sana.

      Genelde aikido bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatı olarak anılır. Ancak bu yetersiz bir tanımlamadır. Aikido geleneksel Japon budosunun bir örneğidir. Budo, kelime anlamıyla mızrağı durdurmak anlamına gelirken içeriği savaşçının yolunu kapsar. Budo kelimesinin karşılığı olarak savaş sanatı (martial arts) kullanılabilir. Savaş sanatı, "budo"yu en yakın ifade eden kavram olabilir. Savunma ve saldırı kavramları, savaş sanatının stratejileridir. Savaşçı savunmayı, saldırıya karşı bir tepki olarak değil, bir strateji olarak kullanır ve bir stratejinin diğerine önceliği yoktur. Önemli olan doğru zamanda doğru stratejiyi kullanabilmektir. Aikido, bu stratejileri ve kullanımlarını öğretir. Aikido farkındalık, zamanlama ve tekniksel bütünlüğü içerir. Çalışan kişiye kazandırdıklarının en başında farkındalık ve duruma uyum sağlayıp ona uygun olan reaksiyonu verme yetisidir.

      Belliki bu özelliklerden pek birşey öğrenememişsin.... öğretmenin seninle eminim gurur duyardı.

      Sonuç nedir? Beklenti nedir? Ne gerçekleşmesi isteniyor birde ona açıklık getirsen!

      Sil
    30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    31. Ohohohooo,Enki,lütfen zamanını ayır...Enkinin bu yoruma vereceği cevabı okurken herkes pipolarının tadını çıkartsın.

      Sil
    32. @nypd,

      Götüme lazer epilasyonun son seansını yaptırmaya gidiyorum. Geldiğimde banada bir pansuman yaparsın he? Afferim kuzuma...

      Sil
    33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  11. "Her ülke kendi çıkarları için uğraşır" Hani hepsi "bir" idi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki hepsi bir ve aynı şey.... hepsi aynı ve bir olmasaydı bunca aynı strateji ve taktikler nasıl uygulanabilirdi? Sen her ne kadar yemek, ev ve vajina/penis ihtiyacın için çıkarlarını gözetiyorsan bu üstteki gruplar, ülkeler ve birlikler içinde aynı şekilde geçerli. Tüm dünya nüfusunun yaklaşık %90 ı koyun iken neyin bir yada aynı olmadığını iddia edebilirsin!

      Sil
    2. Bazen olaylara nasıl bakmak gerektiğini kestiremiyorum, daha çok yol almam gerekiyor belli. Size helal olsun gerçekten. Bu bu birikim, bu tecrübe... Hayatınızı bilmem, ama ucundan tahmin edebiliyorum. Ben de sizin gibi olmayı isterim: Patron olmak.. Boş zamanlarda kitap okumak, araştırma yapmak, gezmek tozmak = Yaşamak... Bu yüzden ben de çıktım bir yolculuğa umarım istediğimi alırım sonunda. Cevabınız için de teşekkür ederim.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltme yapayim. Enki insanlari sever. Koyunlari sevmez. Enki bir ögretmendir ve Insan yetistirir. Koyun degil. Bu yüzden koyunlara bosuna gelmeyin der. Bu yüzden Fnord ceker. Ama kimisi koyunlar ile insanlar arasindaki farki göremez. Dolayisi ile ikisini ayni zanneder, ve birine karsi yapilmis bir hareketi, ötekine de yapilmis sayar. Halbuki insanlar bilirler ki bu böyle degildir. Insana yapilan koyuna yapilmaz, koyuna yapilan insana yapilmaz.

      Yanlis anlama, enkiye karsi yorumlar beni rahatsiz etmez, hatta enkiyle olan hakiki tartismalari okumayi cok severim(ki pek nadirdir ve genelde üstü o kadar kapalidirki pek tartisma gibi bile görünmez). Fakat Enkinin temelde anlattigi seylerin hicbirini anlamamis kisilerin gelip kendi kendine konusup, Enkiyi taniyanlarin karsisinda striptease yapmasi son derece sinirimi bozar. Bu kisilerle konusmak anlamsizdir. Güvercinle satranc oynamak gibidir. Sen ne kadar strateji kurarsan kur, ne kadar mantikli olursan ol, o yine taslari devirip oyun tahtasina sicacaktir. Sende sosyalizm ve Kapitalizm den bahsetmeye basladiginda, Enkiyi taniyanlarin gözünde iste bu güvercine döndün. Kendi bakis acindan -tipki güvencin gibi- tabii ki sen haklisin. Dolayisi ile buna bisey diyemem. Bize düsen, sadece güvercini boynundan tutup disari atmak ve kendi dogasina birakmaktir. Kimi Insanlar güvercinin kendilerini anlamamasindaki sebebin "bilgi" farki oldugunu düsünmektedir ki bu insanlar yanlistirlar. Güvercin sizi anlamaz cünkü güvercin, güvercindir, siz ise insan. Bu kadar basit.

      Simdi dogana, diger güvercinlerin arasina uc ve hayatini yasa sevgili güvercin.

      Humans, Unite! heheheheh.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Ve güvercin yine doğasının gerektirdiğini yaptı, kendinden bekleneni yazdı.

      Uygulamalı Bilimler Yüksek Blogu: luciferocalypse.blogspot.com

      Sil
    4. Boşver şunları Barış,enkicik mort oldu bak cevap bile veremiyor! :))Tıpkı gezi parkın'da olduğu gibi.Susturduk bu kodamanları...Ayağımıza kapanmaya başladılar...Dur bak daha neler gelecek neler...

      Yahudi ırkı korkaktır sadece kapitalist sistemde ticaretten anlarlar,diktatörler korkaktır her an güçlerini kaybedebilir öldürülebilirler,kapitalistler korkaktır çünkü....yaa :))

      Sil
    5. Sizin gibi dar zihinli embesillere laf yetiştireceğime, oturup protestolarınızda coplanıp gazlanmanızı izlemek benim için daha eğlenceli olur. Daima son gülen iyi güler.... kısa süreli başarı orgazmınızın tadını çıkarın derim, çünkü beklediğinizden bambaşka bir sonuca varacak ve sonundada tıpkı diğer koyunlar gibi tüm bu zırvalara başladığınıza kat kat pişman olacaksınız.

      Siz embesiller beton duvara kafa atarak onu sıyrıksız şekilde devirebileceğinize inanırken, benim gibiler bundan elde edilecek çıkarı hesaplar... hemde deniz kenarında içkisini yudumlarken.

      Daha bir taneniz çıkıp tüm bu protestoların ne getireceğini bile söyleyemiyorken, neyin tartışmasının yapılmasını bekliyorsunuz? Hadi biraz daha zırvalayıp beni eğlendirmeye devam edin....

      Bir tane bile aklını kullanıp yazabilen yok aranızda....

      Yahudileri kıskanıp kötülemek yerine onlardan biraz birşeyler öğrenebilseydiniz şuanda bambaşka bir hayat sürüyor olurdunuz....

      NYPD bu sana yazdığım nihai yani son yorumdu. Senin gibi embesiller daha fazlasını haketmiyor.

      Sil
    6. Hmmm,enkicik'ten yıkıcı iddialar Chapter 100!Ama aklı olan görebiliyor'ki hepside boş iddia ve vaazlar.Belliki enkicik ne kendi hayatından tatmin olabiliyor nede başkalarının kendi hayatlarından tatmin olabilmesini istiyor.Bu tatmini 'birşey'leri değiştirerek sağlayabileceğinizi iddia ediyor.Belkide haklıdır he ne dersiniz arkadaşlar?Belkide mutlu mesut olmak için gökdelen havuzlarında kokteyllerimizi içerken aşağıdaki masum köylüleri ve karınca yuvalarını seyretmemiz gerekiyordur?Belkide o zaman tatmin olabileceğiz hayattan,ne dersiniz?Enkinin mantığı harika yahu,çok zeki bir adam!Hemen uygulamaya koyulalım,kıçımız kırılana kadar çalışalım hadi şuan 30 yaşındaysanız belki bu hayatı her gün durmadan çalışarak 60 yaşında elde edebiliriz!Enkinin 'nasıl'ını söyleyemediği çok şey var,bunun nedeni bunları onunda bilmiyor olması olmasın sakın?yaa...Benden size tavsiye,siktir edin şu enkiyi menkiyi ve saçma vaazlarını.Diyelim türkiyede yaşıyorsunuz,istanbul diyelim.Bir kadınız ve bir çocuğunuz var onlara bakmanız gerekiyor.Size gerekecek minimum miktar ayda üç bin tl kazanmaktır günümüzde.Bunu nasıl yaparsınız,sanatçımı olursunuz mucitmi,pazarcımı,uyuşturucu satıcısımı,banka memurumu,fbı ajanımı orası kimsenin sizin yerinize bilemeyeceği birşey.Öğütlerinde işe yaramadığını biliyoruz...
      Enki diyor savaştan kar etmek,kargaşadan yarar sağlamak,pekii bu nasıl oluyormuş?Eğer bu işi ele aldıysa,bu onun işidir ve kimse bunu onun elinden alamaz yani bunu söylemesinde,ne iş yaptığını belirtmesinde HİÇ bir sakınca olmamalı(eğer iş yapıyorsa).Niye söyleyemiyor?Bu kadar gururlu bir adam kesinlikle işinide söylerdi.Şimdi diyeceği şey tekrar sanane bundan koyunsun anlamazsın,yaptığım harika işi niye ifşa edeyim ve sizde aynısını yapmaya çalışın bla bla.Gördük biz bunları gördük.,çok dolandırıcı gördük çok yalancı gördük.

      Neyi hakedip haketmeyeceğimize,embesil olup olmadığımıza,doğanın bize verdiği haklara hiçbir şekilde karışmaya müdahale etmeye biz bu hakikatin farkında olduğumuz sürece HAKKIN yok!Anlıyormusun enkicik?Patronun sen olduğuna dair başkalarını kandırmaya çalış,bizde yaramadı :))

      Sil
    7. Bu kadar saçmalık yeterli. İşte size Enki ve kargaşadan nasıl çıkar sağladığı(veya)sağlamaya çalıştığı: http://www.youtube.com/watch?v=BVfgJWDPy8Y

      Tüm Yorumlar kişiseldir,kendinize saklayın.

      Sil
    8. gizliorgut16 Haziran 2013 10:50
      Bu kadar saçmalık yeterli. İşte size Enki ve kargaşadan nasıl çıkar sağladığı(veya)sağlamaya çalıştığı: http://www.youtube.com/watch?v=BVfgJWDPy8Y

      Tüm Yorumlar kişiseldir,kendinize saklayın.

      Evet gidin ve bu embesillerin neleri seyredip gaz aldıklarına bakarak nasıl bir ülkede ve ne tür yaratıklarla yaşadığınızı anlayın. Yorumu özellikle dahil ettimki, bu gizliörgüt tipli sığırların zihin yapısını kolayca çözün. Evet bunlar varlar ve hepimizin soluduğu aynı oksijeni soluyorlar.

      Kendini bir bok zannedip ismini gizliorgut koyan bir embesilden kendini bekleyen sığır sürüsüne dalıp ortalığa dehşet saçmasından başka ne bekleyebilirsiniz? Karşımda sanırım geleceğin astro-fizikçisi durmuyor.

      Videodaki adam ismini imam mehdi koymuş..... seyrederken gülmekten mideme kramplar girdi. Illuminaticiler ne demek biride onu anlatsa.... böyle bir kelime yok. Günden güne aptalın daha aptalını görmek bazen beni bile korkutmuyor değil.

      Sil
  13. @Barış hayal dünyan çok geniş neyin davasındasın gözlerin sadece etrafındaki objeleri tanımlayabiliyor etrafına bak olaylar küçük gruplar halinde havlamaktan ibaret genele bak koçum yüzde 50 isi akp li... neyin sonu geliyor bebek :D çok komiksin işin gücün yok lak lak la hayatını geçirmeye çalışıyorsun.. boş gezenin boş kalfası seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "olaylar küçük gruplar halinde havlamaktan ibaret"
      Seni temin ederimki öyle degil.
      "yüzde 50 isi akp li"
      AKP ye oy vermek =/= AKPli.
      AKP rejiminin sona ermesi son derece olasi, hatta artik kacinilmaz bir hale geliyor. Sorun sonrasi...

      Sil
  14. Enki önceki yazılarına nasıl ulaşabiliriz

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yazılarımın çoğu yayınladığım kitapta mevcut Barış! Ayrıca bir başka okur zaten yazıları, yaptığım ön uyarılar doğrultusunda kendi açtığı bloga taşımış. Neyden korkmalıyım? Hata yapmış olmaktanmı?

      Senin bahsettiğin "AKP %50 oy aldı" fikri zaten başlı başına düzmece bir seçim kampanyasının sonucu. İstatistik manipulasyonu yada medya manipulasyonu ile sende bunu yemiş gibi yazıyorsun - aferin.

      Size ileride daha neleri "yavaşça" kaybedeceğinizi önceden yazmıştım... nedenlerinide (yorumları takip edenler bilir). Fakat görünen o ki sen sadece burnunun önündekine odaklanıp onu takip etmeyi seçmişsin. Gezi parkında diğer hippilerle el ele verip birşeyler değiştiriyor olduğuna inanmak ile "nasıl olduda bu duruma geldiğinizi" bilmek iki ayrı unsurdur. İşte sen ve senin gibi hezeyana gelenler, yani nasılı düşünmeden nedene atlayanlar, şuan gezi parkında karşıt güç gösterisi ile birşeyler başarıyor olduğunuzun fantastik orgazmı içinde olduğunuzu görmekten acizsiniz.

      "ENKI bu arada 1 milyon kişinin meclis önünde oturup meclisi indirebileceğini ama bunu yapmadığını söylediğin günleri de hatırlatmak isterim ;)..."

      Evet, nerede bu sığırlar şimdi peki? 700km kadar uzakta, açık alanda polis gücüne karşı götleri açık vaziyette durmaktalar. Yani asla olmaları gereken esas yerin neresi olduğuna karar veremeyecekler.

      Bence birazda tarihten ders al: http://tr.wikipedia.org/wiki/2002_Venezuela_darbe_girişimi

      Carmona bir yıl içerisinde yeni bir seçim öngörmüş olsa da 1999 yılının önceki iki kamaralı parlamenter sisteme dönüş, ekonomide alınan tüm temel karaların geriye döndürülmesi ve tüm anayasal yapının kaldırılması Chávez karşıtı muhalif cephede bölünmelere yolaçar. *"Carmona’nın sadece küçük bir oligarşik elitin isteklerini yerine getirdiği görülür. Buna ek olarak yapılan stratejik hatalar Carmona hükümetinin kendisine yöneltilen eleştiriler karşısında güçsüz duruma düşmesi sonucunu yaratır"*.

      Chávez’in istifa etmediği haberinin dalga dalga yayılmasıyla beraber Chávez yanlısı halk korsan gösteriler düzenleyerek hükümete karşı çıkarlar. Gösteriler sırasında polis kuvvetleri ile karşı karşıya gelinir. *"Başkanlık Sarayının etrafında Chávez yanlısı gösterilerde yüzbinlerce kişi katılır. Gösterilerde Chávez’in en büyük destekçisi olan şehrin en yoksul tabakalarının varlığı hissedilir"*.

      Chávez’e bağlı kalan Başkanlık Muhafızları göstericilerin desteği arasında sarayda denetimi ele geçirince darbe çöker. Carmona kaçmayı başarsa da çoğu hükümet üyesi tutuklanır. Chávez’in yeri ve durumu tam olarak bilinmediği için Başkanlık Sarayına dönen Chávez hükümeti mensuplarından Devlet Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, Chávez görevine dönünceye dek devlet başkanlığına getirilir. 13 Nisan günü ordudaki en büyük destekçisi Özel Kuvvetler komutanı General Raúl Baduel, yoğun halk gösterileri ve Başkanlık Sarayının ele geçirilmesi sayesinde Chávez artık göreve dönmek üzeredir.

      Engin Alan!!
      1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atandı.

      1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan ve 2. adam Şemdin Sakık'ın yakalanması operasyonlarını Özel Kuvvetler Komutanı olarak bizzat yürüttü.

      2012 yılında Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak *18 yıl hapse mahkum edildi*.

      14.06.2013: Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davası kapsamında tutuklu 75 sanıktan 37'sinin tahliyesine karar verdi. Tahliyesine karar verilen 37 kişi arasında, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu da bulunuyor.

      ..... Ve sen Barış, git gezi parkında diğe hayalperest embesilosauruslarla "kumdan kale" yapmaya devam et.

      Sil
  16. @barış bu şarkı senin için gelsin http://www.youtube.com/watch?v=rajjsv3TC7s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. https://twitter.com/SirriSureyyaOnd/status/346159564581908482/photo/1
    Jalapeno esanslı su mu demiştin ENKI? Hayırseverelerde aynı şeyi düşünüyormuş demek

    YanıtlaSil
  20. Tayyipin İstanbul konuşmasındaki giysisine dikkat ettinizmi? Alt tabaka işçi kıyafeti - bende sizden biriyim ibaresi için. Bunun haricinde okunan mantralar cabası. Oldukça acizce bir çaba gibide görünse bu alt tabaka türkiyenin yaklaşık %60 ını oluşturuyor ve beyinleri yıkanıp ön safhalara sürülmesi en kolayı olan piyonlardan ibaretler.

    Biraz yukarıdaki "gizliorgut" isimli sığırın bıraktığı yoruma bakınca ne demek istediğim daha kolay anlaşılabilir. Illuminaticileri nasılda mimliyorlar dikkat edin ve sakın benzer hatalara düşmeyin derim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok mağaza(özellikle tekel olmuş)üzerinde piramit bulunduran giyim eşyası satıyor artık.Bu konulardan haberdar olanlar onu illuminati olarak algılıyor.

      Az kaldı yakında böyle giyim eşyası kullananların bile bu deli dinci orospu çocukları tarafından öldürüldüklerini göreceğiz gibi.Bu gezi hareketinin illuminati işi olduğu zaten belli,direk ilk günlerden trend yaptırdılar,yabancı kanallar ülkenin durumunu yorumlamaya başladılar.Hatta bazı kanallarda spikerler beklenenden çok çok daha fazlasının gerçekleşmeye başladığını,böyle büyük bir hareketi kimsenin tahmin etmemiş olduklarını söyledi.

      Milyonlarca akp karşıtı destekçisi var bu ilerleyen taksim gezi parkı harekatının.Bu adamlar dinden haz etmiyorlar.Tayyip erdoğanın yalancının teki olduğunu anladılar,özelliklede bu hareket başladıktan sonra söylediği yalanlarla birlikte.

      Aydın bir türkiyeye doğru....Heil satan!

      Sil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Ben sana şöyle diyeyim Barış, bunların hepsi oluyor çünkü çobanlarınız böyle istiyor. Nereden mi biliyorum, çünkü Twitter’da trend bu, yerli yabancı medyanın bahsettiği bu, politikacıların konuştuğu bu. İlk yorumumda dediğim gibi ne zaman hürriyet.com.tr’ye girince görmezsiniz, twitter’da trend olmasına izin verilmez, politikacılar asla lafını etmez. O zaman işte bu eylemimizle elitlere zarar verdik diyebilirsiniz. Ama bu asla olmayacak bir şey.
    Çünkü, Yüce Satan’ın bir kanunu var ki, seninde aklına kazıman gereken bir gerçek:
    :
    :
    :...KOYUNLAR NE İSE ODUR.!

    Çok zeki olsanız, zamanınızı harcayıp, çok zeki sloganlar bulsanız, eylemler yapsanız nolur. Hala Zekanızı, enerjinizi ve zamanınızı elitler için harcıyorsunuz. Asla elitlere zarar veremeyeceksiniz çünkü Twitter’a göre gündem belirliyorsunuz, whatsapp’dan örgütleniyorsunuz, medyayı her gün okuyor, ister istemez etkisi altında kalıyorsunuz, politikacıların konuştuklarını can kulağıyla dinliyorsunuz. Bunların hepsi de elitlerin profesyonelce kontrolü altında. Şimdi söyle bana kimin esprisi daha komik? Elitlerin mi koyunların mı? 

    Ayrıca kibirli uslübunu da Tayipe benzetiyorum. Ama o bilinçli olarak yapıyor, koyunları kutuplaştırmak için, karıştırmazsa çorba olmayacağını biliyor sense ezikliğinden yapıyorsun. Sürekli alt etme çabasıyla yazıyorsun, tartışma çıkarıyorsun. Tartışmanın ne olduğunu da eski yazılarında ve kitapta ENKI anlatmıştı, hatırlarsın.

    ENKI'nin yukarıdaki yorumlarda sana sorduğu soruları tekrar hatırlatırım, özellikle "bu olayların getirisi ne olacak" sorusunu. Sosyalizmin mi geleceğini düşünüyorsun, yorumlarından bu anlaşılıyor, bu da ancak senin dediğin şu mal varlığı olmayan liseli gençlerin hayalidir. Bu ihtmalin ortadan kalktığı olayı biliyorsun.

    YanıtlaSil
  26. Barışı alkışlayalım bunu hak ediyor. Yürü be kim tutar seni. Budamı gol değil. Zeki mürende bizi görecekmi barış. Sen bilirsin.

    YanıtlaSil
  27. Epey uzun bir süredir ortalıklarda yoktum ve bu olaylar hakkında da birşeyler söylemek istiyorum.

    Öncelikle Enkı yazdığın yazıya noktamı koyarım, seninle serüvenimiz yıllar öncesine dayanıyor gerek önceki bloglar olsun gerek kapattıkların olsun tam bi ''BEDAVA BİLGİ'' hazinesi.

    Her neyse, bu olaylar konusunda en başından beri takındığım tutumum ve tavrım kesindi.Bir grup kendini kurt zanneden koyun sokaklara çıkıp içlerindeki ilkel dürtü olan ''ŞİDDET'' emaresini kullanarak ''MASTÜRBASYON'' yapıyor.

    Ben ne facebook ne de twitter kullanan bir insanım, hayatımın 2-3 ayını çalışıp belli bir miktar para kazanıp geri kalan süreyi de tatil yaparak geçiriyorum.Ve hiçbir zaman bu tarz şeylere de alet olmadım.Eğer ''GÜÇ'' istiyorsan bunu ''KUVVET'' uygulayarak elde edemezsin.Bunu onların size ''İSTEKLİ'' olarak sunmalarını sağlarsın.
    Tüm bu olan kompleks yapıyı bir çark olarak düşünürsek, onların etrafa yaydıkları enerjiyi ve gücü almanın tek yolu bu çark düzenin dışında dönmektir.

    Bu son yaşanan olaylara ne ben ne de çevremde sürekli görüştüğüm ''DOST'' diyebileceğim hiçbir insan katılmadı çünkü onlar da ''GAVAT-FAHİŞE'' denklemini çok iyi idrak edebilmiş insanlardı.Bırak bi taraf düzsün diğer taraf düzülsün.Sen de olaylara dışardan hakim olup iki tarafan da çıkarım yap.
    Aynı unutulmuş evlat misali ''Hey biz de buradayızzz!!!'' tarzı koyunsal terimlerle protesto yapıp devlet babalarından tokat yemenin sevinci ile dolup taşacaklar.En azından umursandıklarını görecekler.Tıpkı dikkat çekmek için bilerek yaramazlık yapan küçük çocuk misali.

    Hem tüm bu olaylar bittiğinde istenilen(!) sonuca ulaşıldığını hayal edin, tüm dünya sizin olmuş ve istediğiniz gibi bir yer oldu (artık kafanızda nasıl bir sikimsonik reality planlıyorsanız) ve sizin açınızdan ne değişecek? Yine sizin yaşadığınız alan yaklaşık 200 km desek, bunun dışına zaten çıkmıyorsunuz.Koyunsal aktivitelerinizden okula veya iş odaklı hapishanelere ışınlanmayacaksınız, tatile denizaltı ile gitmeyeceksiniz.Yine aynı şeyleri yapacaksınız.Hiçbirşey değişmeyecek.Gidip senden binlerce kilometre ötede asla gitmeyeceğin yeri korumak için öleceksin.Ama doğadaki gibi kendi yaşadığın yeri korumak aklına bile gelmeyecek.

    KAŞIĞI BÜKEMEZSİNİZ!!

    Bu konularda çok yazılır çok çizilir ve tek bir doğru vardır o da benim türüm kazanacak.Tarih boyunca bu böyleydi, doğada da böyledir.Doğa kanunlarını bozamazsınız.Tüm bu durumlarda merak etmeyin karşınıza bir ''SUÇLU'' çıkartılacak ve siz de ona itaat edeceksiniz.Ama hiçbir zaman nefret ettiğiniz şeyi kucaklayıp onun ''TAKTİKLERİNİ'' öğrenmeyi akıl edemeyeceksiniz.

    Şimdi menümüzde neler var?
    İki farklı grup.Kendi içlerinde bölünmüşler.Irk-dil-din ve düşünce olarak da ayrılmışlar!

    Şimdi soru şu: Bu koyunların derilerini nasıl yüzeriz, onları nasıl sömürürüz! Haha! Onlara istediğinizi yapabilirsiniz seslerini çıkartamayacaklar!

    666 = six six six = SUCK SUCK SUCK (SHEEPLE!)

    GOOD GRACIO(US)

    Selam sana ENKI *bows*

    (Bu arada eski blogda kayıtlı olan gmail hesabıma teknik sebeplerden dolayı ulaşamıyorum, ENKI sana en kısa sürede bu hesap üzerinden mail atacağım aklımda toparladığım bazı konular var)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. ''HAHAHA :) Uzaylılar evet :D http://egekayacan.tumblr.com/''

      Enkı ve değerli dostlarım alın size canlı bir ''KOYUN''.

      Verilen ''BEDAVA BİLGİ'' karşılığı kendinde ''BOK ATMA'' dediğimiz bir savunma mekanızması ile ne kadar ''BİLGİ YOKSUNU'' olduğunu bize kanıtladı.

      İnsan anlamadığı şeyden ya korkup itaat eder ya da ona ''BOK ATAR''

      Fabrika çıkışında version 2.1 çıkışlı olduğu için yazmış olduğum şeyler onun işlemcide ''FATAL ERROR'' tarzı algılandı ve bu cevap ile konuyu kapatmaya çalıştı.

      Buralarda takılsın ellemeyin, sonra zaten kendi yaşam normuna dönecektir.

      Seni muhatab aldığımı düşünüp cevap filan atmaya kalkışırsan hiçbir şekilde muhatab kabul edilmeyeceğini de belirteyim.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Mantıklı bir yaklaşım.. Her ne kadar yaptığın prostestoları desteklemesem de:)

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Kabul et barış,kendi başının çaresine bile bakamayan şişko tembel 30 unu geçmiş ayı gibi kıllı bir bebeksin.Sosyalizm de ne lan?Ne komunizmi? Allah var allah....

      Sil
    7. Barış bana saldırmadan önce kendimi tanıtayım,

      Ben ne kapitalistim ne elitist....Durum ne ise ona uyum sağlarım onunla ortak olurum durum ile birlikte çalışırım ona karşı çalışmam ona karşı koymam,onu değiştirmeye çalışmam onu tamamen kabullenirim.

      Şuanda Durum ne? Bunu açıklayabilir misiniz?

      Bu durumdan niye memnun değiliniz? Bunu açıklayabilir misiniz?

      Sil
    8. Barış, bu davranışınız tıpkı seyrettiğiniz her filmdeki tek göz yada piramit sembolizmini görünce sergilediğiniz öfori: "gördüm, işte onlarrrrr"! Ya peki filmlerdeki "smiley" sembolleri ne oldu? Onları görünce neden bir tepki vermiyorsunuz? Fnordlandığınızın farkında bile değilsiniz, hatta bunun varlığını dahi ret etmektesiniz!

      Law 31: Control the Options – Get others to Play with the Cards you Deal

      The best deceptions are the ones that seem to give the other person a choice: "Your victims feel they are in control, but are actually your puppets". Give people options that come out in your favor whichever one they choose. Force them to make choices between the lesser of two evils, both of which serve your purpose. Put them on the horns of a dilemma: They are gored wherever they turn.

      ***Korkunç Ivan IV***

      1564'te çocuklarını, saray hademeleri ve maiyetini, saray hazinesini alarak Kremlin'i terk etti. Bu gidiş Moskovalılar gözünde bir muammaydı. Bir yıl sonra soylulara ve ruhani liderlere, "soyluların ihanet içinde olduğu için Moskova'yı terk ettiğini" yazdı.

      Bu Moskova'da derin bir etki yarattı ve Çar'ın geri dönmesi için çabalar başladı. Fakat Çar geri dönüşünü ancak kendine sınırsız yetki (güç) hakkı tanınırsa kabul edecekti. "Soyluların ve dincilerin baskılarından bıkan halk sonunda bu isteği kabullendi ve Çar'a mutlak güç ile hükmetme yetkisini sundu"!

      Bu açıdan - korumaya yada avukatlığını yapmaya uğraştığın halkın eninde sonunda yapacağı yegane hareket ancak bu olacaktır: gücü teşvik ile altın tepside tiran abiye sunmak!

      Şuanda yaşamakta olduğun heyecanın tadını çıkar, çünkü sadece şimdilik "tatlı"!

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. Uyuşturucu baronuyum,sistemi hacklemek'de ne demek? Fnord mu yapmaya çalışıyorsun? İletişim böyle kurulmaz.

      Sil
    11. Yazdıklarımın yarısına yada azına, daha doğrusu işine gelen tarafına cevap vererek kendini kandırmaktan öteye gidemezsin! Tahrir meydanıda üniversiteliler, profesörler ve popüler şahıslarla dolu idi.... bunun aynısını taksimde görerek kendini farklı bir ortamda sanıyorsun, çünkü tahrir hakkında edindiğin bilgiler senin bilmen gereken değil - önüne atılanlardı!

      Law 29: Plan all the way to the End

      Well.... what is the Plan? Bu hezeyanın sonu nereye varacak? Bu soruya günlerdir cevap vermekten kaçınıyorsun ve onun yerine yapılanların heyecanından bahsediyorsun! Sence benim gibileri sokakta yapılan sirkmi daha çok ilgilendiriyor yoksa bunun sonucunda neyin elde edileceğimi? Zannediyormusunki sokkataki koyunlar öngürelemeyen bir düzende hareket ediyor?!

      Şuanki uluslararası "dinleme" skandallarının (tamda şimdi) esas neyi temsil ettiğini biliyormusun? Belkide bilmesen daha iyi!

      Planla ilgili yazmadığın sürece roll666 gibilerle yazışmaya devam edebilirsin. Aynı zırvayı senden hergün okumak artık kabak tadı veriyor - değiş tonton!

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    13. ..."bekliyorUZ"

      Kaç kişiymiş bu bahsettiğin BEKLEYENLER grubu? Ayrıca sorularıma cevap vermeden, hangi cüretle bir başka "bedava" bilgi isteyebiliyorsun? Ne oldu google araması sonuç vermedimi?

      So, what is the plan? Bak bunu sana merakımdan falan sormuyorum, çünkü tıpkı önündeki oltaya asılmış havucu takip eden katır gibi nereye gittiğini göremeyen bir grubu takip ettiğin ve onların gittiği belirsiz istikameti "esas yol" olarak algıladığın için - bu soruya vereceğin her cevapta tuche olacağını (her ne kadar buna karşı çıksanda) sende biliyorsun!

      Asyada kırsal alanda yaşayanlar katırları yada eşekleri bu şekilde (teşvikle) dizginler, kullanır... sonundada uçurumun kenarında durup havucu yiyen katıra güzelce tecavüz eder, sonra kıçlarına tekmeyi basıp uçurumdan aşağı atarlardı. Sen kendini bir an için eşeğe semeri vuran ve "arkadan" oltayı uzatıp dizginleri tutan zannettin ama üzgünüm - değilsin. Gavat yada fahişe denklemindeki yerini sen seçiyorsun ve görüntü itibarı ile fahişelik senin içinde yanan ateşin dışa vurumu olmuş.

      So, what is the Plan??!!

      Sil
    14. Neden biriniz çıkıpta delikanlı gibi "bilmiyorum amk, akıntı nereye sürüyorsa oraya gidiyorum" diyebilecek cesarete bile değil? Çünkü çoğunuz sanal amcıklaştırma evrelerini aşıp olduğunuzdan başka birisi olduğunuz yada olabileceğiniz hayaline kapıldınız. Öfke ile kalkanın karla oturdugu bir örnek verin bana!

      Bir makaleden alıntı yapayım:

      Ayyaş, çapulcu, zinacı, hırsız, ırkçı, soykırımcı ilan ettiler..

      Geçmişimizi elimizden aldılar, geleceğimizi elimizden aldılar...

      Tarihimizi inkâr ettiler..

      Toprağımızı, tohumumuzu, kuruttular..

      Suyumuuz zehirlediler.

      Varımızı yoğumuzu haraç mezat sattılar; aldıkları komisyonları dünyanın dört bir yanındaki gizli kasalara yığdılar.

      En yeminli düşmanlarımızla işbirliği yaptılar, dostlarımıza kahpe tuzaklar kurdular.

      Komutanlarımızı, aydınlarımızı zindanda çürüttüler.

      Takım elbise ve kravatlı, küf tutmuş sahte 'otağından' çıkmayan, sahte "Başbuğ"lar görevlendirdiler..

      Destanlarımızı, kütüphanelerden kaldırdılar. İsmimizi bin yıllık taş duvarlardan kazıdılar...

      Kültürümüzü, dilimizi, dinimizi dejenere ettiler;

      Evlatlarımızı dağda hainin önüne attılar, namerde yem ettiler.

      Sonra da onların katiliyle öpüşüp koklaştılar. Devleti alçakların ayağına gönderdiler, itibar, paye, cesaret verdiler...

      ------

      Türkçede buna itafen oldukça başarılı bir halk deyimi vardır:

      SIKILMIŞ GÖTÜN DAVASI OLMAZ.... yada GÖTE GIREN ŞEMSIYE AÇILMAZ

      Düzülürken düşünecektiniz, iş işten geçtikten sonra değil!


      Bekliyorum.... neymiş bu koyunların ilahi kurtuluş planı? Hadi cesaretli biri çıkıpta söylesin! 100 tane yorum var ama bir tane adam akıllı açıklama yok.... çok başarılı!

      Sil
    15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    16. Oh yüce Luciferrrrr....

      Bu anlattıkların ne soruma bir cevaptı nede aydınlatıcı bir bilgi! Sen belkide yazdıklarımı okudun ancak görünen o ki "anlamamışsın".

      Ben sana bunca gündür övdüğün gezi parkı protestolarının getirmesi gereken "sonuç" nedir diye soruyorum, sense bana haber kanalı propagandalarını yazıyorsun. Eğer 100 senede 1 tane hak elde edebilecek bir hızda iseniz ve hayırseverler ortalama her 2 yılda bir sizden 3 hakkı "sizin dileğiniz doğrultusunda" alıyorsa - neyin ilerlemesinden bahsedebilirsin?

      Snow white makinası yada matrixi tanıyalım gibi yazılardanda bir bok anlamamış olduğun belli! Yukarıda bana sadece "havucun" neye benzediğini anlatabildin - çünkü dikkatin sadece ona odaklı!

      Gezi protestolarının beklenn sonucu ve devamı (plan) nedir - ondan bahset lütfen!

      Sil
    17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  28. Enki,ilk hiyerarşinin 5,6 bin sene önce stonehenge'i kuranlar (druid) ve güneş tutulmasıyla halkı kandıranlar(illuminati gurubu) olduğunu yazmıştın.

    Ancak 12 bin yıllık tapınaklar bulundu,illuminati'den 6,7 bin sene daha yaşlılar.Muhtemelen bu bir hiyerarşi simgesi.Bu konuda ne diyecekin?


    http://www.youtube.com/watch?v=1CAK06pkvX4&feature=c4-overview-vl&list=PL7F5C44D823590EA8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Gerçekten hiyerarşinin sadece(?)5000-6000 yıllık olduğunu mu sanıyordun? Deha na ne oldu roll:)
      enkinin koyduğun linkteki göbeklitepeyi bilmediğini mi sanıyorsun:)

      @bariş
      "Bütün yalanların ortaya çıkıyor Enki... Halkta bir uyanış var diyorum, inanmıyorsun... :D:D:D..."

      uyanış:D

      Sil
    3. Ohhhh, roll+barış ikilisi yeni bir taktiğe başvurmuşlar demek.... yazdıklarınızı tanıdıklara gösterdim bu sabah kahvaltıda - gülmekten yarıldık desem yeridir.

      Tavsiye ettiğim kitaplara bile göz atmadan bir tane youtube videosuna bakıp herşeyi çözdüğünü zanneden embesiller kadar eğlendirici başka ne olabilir? Özelliklede karşıma oturup bana bunları şahsen söylerken yüzüme bakabilseniz... merak ediyorum kaç dakika gülmeden sakin oturabilirim....

      Göbekli tepe bir tapınak.... yaaaaaa... naabeyyy
      Hemde orası 12.000 sene yaşlıymış.... yaaaaa
      Yani insanlar 12.000 sene öncede tapınıyoymuş..... yaaaaa
      Orada kimlerin yaşadığı bile bilinmiyoy... uzaylı olmaları bile mümkün... yaaa... nabeyy

      Hadi bişeyler daha bulup yalanlarımı ortaya çıkarın ne olur... sabah sabah çok eğlendirdiniz beni.

      Çoban koyunlarına sabahtan akşama dostoyevskide okusa, yıldızlarıda anlatsa... sonuç olarak karşısında duranların birer koyun olduğu gerçeğini unutacak kadar salak olmaz!


      Sil
    4. Bu yazdıklarının bir cevap değilde bir 'alay' olduğunu anlamadım sanma Enki.

      Tavsiye ettiğin kitaplar nerede ? Bu blog'da olmadıkları kesinde,o bakımdan...

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. PFFF, Alın Enkinin profilinden FAVORİ bir kitap örneği ;

      En sevdiği kitap Judy Wood - Where Did the Towers Go? Evidence of Directed Free-energy Technology on 9/11


      Sitesi;

      http://wheredidthetowersgo.com/buy/

      40 dolara sarın alabilirsiniz....Yersen....

      Enki,bunu sen mi yazdın? İlk aklıma bu geldi.Kitap yazarı Enki,koyunlara saçmalık satıyor...

      Sil
    7. http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/06/20/altin-yine-cakildi
      Altın çakıldı, dolar uçtu!!

      Muhahahaaaaaaaaaa....

      http://tr.scribd.com/doc/103140500/55/F%C4%B0YAT-HAREKETLER%C4%B0

      Hissediyormusun Barış?

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. Mr. V den Alıntı:
      "Fikirler kurşun geçirmez..."

      Kullanamadığın fikirlerdenmi bahsediyorsun?

      Fikirlerini benimsediklerini yakından tanımanı tavsiye ederim! http://tr.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes

      Guy Fawkes kralı indirip yerine "konservatif katolik" yönetim koyma amacını taşıyordu! Eğer sen ve senin gibiler sahte kahramanları bugün böyle idolleştirirseniz, ileride nasıl olduda şeriata geçtiğinizi anlayamazsınız bile!

      Remmeber, remember the 5th of November!! Bugünde Guy Fawkes ın saldırısı değil, kralın bu suikast komplosundan kurtuluşu kutlanıyor.

      Hadi bişeyler daha yazında daha çok eğleneyim!

      Sil
    10. "Gayrımenkul daha iyidir ;)..."

      Geç kaldın!

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. "Her şeyimden vazgeçmeye hazırım insanlığın özgürlüğü için... Annadın?"

      Eğer bir dilek hakkın var ise yada olursa.... düşüncesizce sarfettiğin cümlelerindeki dileklerin gerçekleşmemesini dilemeni tavsiye ederdim.

      Heyecanın soğuk kanlılığını ve objektif bakış açını o kadar köreltmişki, bazen saçmalıyor olduğunun farkına bile varamıyorsun.

      İmkansızlıkların gerçek olabilmesi hayali gözünü öyle bir bürümüşki artık rasyonel bile düşünemiyorsun. annadın? Yazdıkların ve hayallerin gerçek dışı.... koyunlar gibi uykuya dalıp hayallere batmışsın haberin yok.

      1.mayıs olayını tetikleyenlerin koyunların kendileri olduğunu düşünecek kadarda safsın. Tek taraflı bakış açınla gideceğin yer, ikinci tarafın "planladığı" yer olur - fakat sevincinden bunu göremeyecek kadarda kör olursun. annadın?

      Sendikaları işçilermi kurdu yoksa işverenlermi? Kim kimin klubünde dans ediyor? Bak işte bence sen bunu hiç annamadın!

      Sil
    13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    15. Facefuck gibi sosyal sitelerin "arkadaş" sayısını vererek bir şey ispat ediyor değilsin! Bu rakamı 2 günde 10 milyona fırlatabilirsin. Dakikada 4 profil üretimi ve yaklaşık 20 çalışanla bunu başarmak pekde zor değil.

      Yukarıdaki isteklerin- başladıkları hiçbir işi sonuna getiremeyen koyunların başarmasını bekliyorsun değilmi?

      Ne yani gece 23:00 te senden bir şişe vodka isteyen arkadaşına şişeyi "hediye" edemeyecekmisin? Bu bir suçmu olurdu? Mısırda gece 01:00 de bir telefon açıyorsun, 20dk sonra adam kapında "istediğin ne ise" getirmiş - hazırolda bekliyor. Gece 01:00 de polis motoru durdursa ve içkileri bulsa ne olacak? Bu suçmu? olmadı, yanında hepsini kapsayan ve saat 20:30 basılmış bir fiş olsun. Fakat sizdeki man kafalılık bir türlü çözüm üretemiyor, sadece yazıp çiziliyor - o da bu yazılanların popülaritesi geçene kadar. Sonra herşey kaldığı yerden devam edecek ve aynı döngüye yine ve yine gireceksiniz... ve yine... ve yine... fakat asla öğrenmeyeceksiniz.

      "18) Gezi şehitleri için kalıcı bir şeyler yapmak / *ağaç dikmek*"
      Şehitler için birer monolit daha.... bravoooooo - alkışşşşş

      Önce internet ve smart-phone gibi "hediyelerden" kopmayı öğrenin, sonrada yayınlanan bu listeyi tekrar inceleyin. Yazımda yerel medya yapımına zaten değindim, fakat bıdı bıdı yerine birşey yapıyor olsanız, zaten konuşmanıza gerek olmaz. Kendinizi - Söylediklerinizle değil, yaptıklarınızla belli edin.

      Örnek Haber: "Direnişçiler kendi yerel medyalarını oluşturdular. İnternet üzerinden yayın yapan bu sitede yerel halkın raporladığı haberler yayınlanmakta ve sadece doğruluğu ispatlanmış ulusal haberlere yer verilmektedir. Anonim kaynaklı haberler ise kesinlikle yayınlanmamaktadır."... Karşılıklı Güven unsurunu aşılama!

      Partilere bastırdıkları her afiş başına aşevlerine birer öğün yemek ödeme zorunluluğu getirme. Siyasi propaganda azaltımı ve halkın parasının halka geri dönümü.

      Siyasi değil, şahsi milletvekili seçimi... partilerin sonu ve parti bütçelerinin hazineye dönüşü. Cumhurbaşkanı ve başbakan millet tarafından seçilecek. Diğer milletvekilleride yerel olarak seçilecek. Milletvekilleri öğrenimleri doğrultusunda görevlerine atanacaklar.

      Öğrenciler ilk okul sonunda öğretmenleri ile yaptıkları tekil mülakatlar sonunda ilgi alanlarına göre üst öğrenimlerine devam edecekler. Yani, fizik yada kimyaya kafası basanlara 10 saat edebiyat dersi verilmeyecek. Kalifiye insan yetişimi!

      Tayyip "Benim Polisim" dedi, fakat bir tane pankartta "Polis Halkın Evlatlarıdır" yada "Bizim Polisimiz, Bizim Canımız" gibi cümleler görmedim... Şakalar ve mizahla gidilebilecek mesafe sınırlıdır!

      **********************************************************************

      Polisin ve askerin kalbini kazanırsan NE OLUR? Bir düşün önce..... çünkü yukarıda sıralanan etkinlikler esas zafer olmadan sadece boş! Gerçek Zafer güç kullanarak (zorla) değil - TEŞVIK ile gelir.

      Sil
    16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    17. Ben hepsinin nasıl başarılabileceğini ve nasıl kısa bir sürede değişebileceğini biliyorum!

      "sen çok güzel olsa da şu anda yapılması çok güç şeyleri söylüyorsun..."

      İşte bu konudada bu zihniyeti barındıranlar asla ve asla istediklerine ulaşamıyor. Çünkü hep işin kolayına kaçıyorsunuz. Ne zaman başaracaksınız o zaman? 100 yıl sonra? ROTFLMAO! Fırsat kapısı aralandığında, siz onun sonuna kadar açılacağı kanısı ile (hareketsizce) beklerken bir anda yüzünüze kapanışını izliyorsunuz... ve sonra yine bekliyorsunuz... ve yine... ve yineeeeeee

      Sana yukarıdaki son cümlemde bir soru sordum ve YINE cevapsız bıraktın... ve yine... ve yine.... ve yineeeeee

      Hala neyden bahsettiğimi çözemedin değilmi? (-:

      Sil
    18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    19. Hmmmm, bakalım bu 20 gün zarfında "kayda değer" neler başarılmış?
      ....
      .....
      ......
      .......
      .
      Hiçbirşey... yani boşuna zaman ve enerji harcanmış... sonuç olarakta 0+0=0.

      Benim asyadaki okul fikrime ilk gelen tepkiler nasıldı sanıyorsun? "Olmaz", "Uğraşılmaz", "Çok zor", "Kolay iş değil", "Onu oturtman çok uzun süre alır", "Tutmaz".... vs.... ama okul için şuan gereken herşey bir bir toplanıyor ve taşlar yerlerine oturtuluyor. Sence bunca negativiteyi dinleseydim dahamı iyi olacaktı? Koyunların cesaret kırıcı laflarından bana ne!

      "Halkların güvenlerini kazanmaları da *kolay değil* ama... Ama şu 20 günlük süreç yabana atılır iş değil..." (Önce bahane, sonra kendini avutma)

      Ya yarın/hemen başla yada polemi yapma! Dediğim pankartları yap bakalım ne oluyor!! Ohh oda kolay iş değildir şimdi... keten alıcan, boya bulucan, en boy ölçüp yazıyı içine sığrdırcannnn..... peehhhh

      Sil
    20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    22. Tüm vikipedia yazısı boyunca kayda geçen tek değişiklik:
      Yapılan bir başvuru sonrası, İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Topçu Kışlası Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

      Geriye kalanı ise sadece koyunların çatışmaları ve eylemleri üzerine - yani kumdan kale projelerinin devamı!

      Son söz: Olaylara objektif bak ve hangi manipulasyonun (kendine yada çok sevdiğin koyunlara) kar/yarar getireceğini öngörerek hareket et/ettir. Düşünmek için 20 günlük sürenizi değerlendiremediniz ve tek yaptığınız şey sadece boş yere zaman ve enerji harcamak oldu.

      6 aylık kriz sürecinin hayal olduğunu zannetme! Bu gidişatın varacağı yer orası... ya yönü değiştir (manipulasyon) yada dur! Ama biliyorumki dediklerimin hiçbirisine kulak asmayacaksınız ve sonuç öngörülen ne ise "o" olacak.

      Sil
    23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    24. 6 ay sonra seçimlere girebileceğinizi kim temin etti sana? Dur tahmin edeyim: Anayasa!? Ve koyunlar bir başka fantazinin beklentisiyle rölantiye alınıp aldatıldılar..... owww ne kadar hazin bir durum.... bak ağlıyorum şimdi senin yüzünden....

      6 ay sonra buraya dönüp yorumları tekrar baştan okuyalım... tamammı!? Haksız çıkmam için Lucifere dua edip sinai dağının tepesinde kedi keseceğim (satanistler böyle yapıyordu değilmi?) - :D

      Sil
    25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    26. Benim iddiam herşeyin sadece daha kötüye gitmesi değil (bu termodinamik kanunudur ve önüne geçemezsin) - beklentinizin beklemediğiniz şekilde ters tepeceği!

      Gerçekten en iyi niyetimle yazıyorum bunu.... haklı olmanı diliyorum! Ben iddia kazanma hastası değilim ve "bazen" çizdiğim kara tabloların gün yüzünü görmemesini dilerim... işte buda onlardan birisi.

      DİKKATLİ OLUN

      Sil
    27. Enki senin üzerine yazabileceğin birşey geldi aklıma;Teşviğin asıl gücü üzerine bir yazı.Tanrının yani doğanın nasılda teşvik üzerine yarattığı ile ilgili birşey.Tüm varoluşun nasılda teşvik üzerine kurulu olduğu.

      Mesela,çiftleşmek için karşıcinsi çekici bulmamızın gerekliliği(teşvik)

      Hayatımızı devam ettirebilmemiz için enerji veerici besinler tüketmek gerekir.Bu enerji vericibesinlerin nasılda tadının güzel olduğu(yemen için teşvik)

      Vücudumuzun enerji sağlayamadığı şeylere karşı nasılda ters tepki verdiği(bok'u kimse sevmez,kokusuda tadıda iğrenç gelir)

      Teşvik edile edile nasılda en sonunda beyininin,bilincin geliştiği....Bu sistemin neden teşvik üzerine kurulu olduğu,big bang i teşvik eden neydi gibi ...

      Sil
    28. zeitgeist - venus proejesi +otpor = new world order






      kardeşlerim ,
      100 sene önce
      siyonist-yahudaoğlu-illüminati decalleri
      krallıkların
      padişahlığın sona ermesine karar verdiler...
      neden ?

      iki temel hedefleri vardı :

      1- ilahi dinlerin etkinliğini sona erdirmek
      2- enerji yi kendisine yamultacak şekilde haritaalr çizmek
      ve bu çizdiği haritaların içine kendi LİDERLERİNİ yerleştirmek .

      diğer mevzular yan hedef sayılırlar...
      --------------------------
      peki hangi yöntem izlediler ?
      ey krallar padişahlar hemen ulus devlete geçin diye ilan mı ettiler ?

      elbette hayır...
      FELSEFE dediler
      SANAT dediler
      KÜLTÜR dediler
      DÜŞÜNCE dediler..
      AYDINLANMA dediler
      halklaırn özgürlüğü dediler...
      peşinden bunlar içiçn savaşan insanlar çıktı ..bu tezlerden ötürü ülkeler birbiriyle çatıştı ..
      ve birinci faz tamam oldu...


      ve böylece halkları TÜKETİM CENDERESİNDE boyunduruk altına aldılar...
      veya komünist veya faşist diktatörlükler vasıtasıyla...



      PEKİ BUGÜN NELER OLUYOR ?
      -----------
      BUgün şeytanoğlu ULUS DEVLETLERİN sonunu ilan ediyor...
      bunu ağzıyla söylemiyor eylemlerle
      fikirlerle
      ortaya koyuyor...

      bunu başarabilmek için BİRİNCİL DOKTRİNLERİ :

      zeitgeist adendum adlı filmde da ilan ettiler...

      halkları nasıl tavlayacaklarını biliyorlardı
      çünkü 100 sene önce onları boyunduruk altına alırlarken kullandıkları yöntemleri kendileri geliştirmişlerdi....

      İnsanlara hayali bir yaşam şekli düşletiyorlar...
      venus project i düşünen fresco nun olayları başlangıç tarihi ilginçtir otporlar hemen hemen aynı 1995




      yukarıdaki görselde dikkat edilirse v for vendetta +otpor yumruğu+venus projesi amblemi bir arada kullanılmış...eylemcilerin bilinçaltındaki kodlamalar harekete geçiriliyor...
      vendetta gibi kahramanlık göster...otporla başkaldır...venus projesindeki hayatına kavuş !

      aynı şekilde bu afişte anonymouse da var...
      GEZİ EYLEMLERİYLE EŞ ZAMANLI

      ANONYMOUSE de siber saldırıya geçmiş olması tesadüf değil
      wikileaksin de bazı bilgiler yayınladığı haberleri...

      tüm bu küresel kurmacalar aynı anda aktive oldular...
      bu kadarı tesadüf olamaz...

      ayrıca
      gezi parkında eylemcilerin büyük kısmı
      v for vendetta + zeitgeist adendum izlemiş kişiler


      HER ŞEYE KARŞI olmak

      bu filmde verilmek istenilen mesajda tüm dünyada
      her vatandaşın
      her türlü sisteme başkaldırmasını arzuluyorlar..

      bu kulağa hoş geliyor
      artık özgürlük için mücadele filmlerde vs güzelce afişe edildi...
      bireysel kahramanlar
      tek kişilik herolar...
      ayakta duran adamlar
      yerde göbek atanlar adeta insanlık için ateşi çalan prometheus ilan edildiler...

      PEKİ SONRA NE YAPMAK İSTİYORLAR ?
      --------------
      İKİNCİ FAZ yıllar önce BAŞLADI
      **************************
      1989 doğu bloku çökertildi
      1995 de GENE SHARP a nasıl devlet yapılardan kurtulacaklarının kitabını yazdırttılar
      1996 da sırbistanda OTPOR ilk yıkım denemesini başardı...
      1998 de FİGHT CLUB da nasıl sisteme karşı çıkılacağı işlendi
      ve hücre yapı kurmanın dersleri verildi

      2005 de v for vendetta filminde anarşizm romantizm ve aşka boyandı ...
      arap baharı
      NEW yorku işgal et eylemleri
      BREZİLYA vs...

      bu eylemler TÜM DÜNYAYA yayılması planlanıyor
      AB bundan geri kalmayacak merak etmeyin....

      --------------
      SONRA :::?
      zeitgeist in sunduğu bir devletler üstü yapı planlanıyor
      NEW WORLD ORDERonların deyimiyle
      THE VENUS PROJECT

      tüm ulus devletler lime lime edilince
      geriye onları toplayacak bir İSRAİL MERKEZ GÜCÜ şahlandırılmak istenecek...

      Sil
    29. bu yazıyı biraz düzenlesek sonuç ; işte blueprint!

      Sil
    30. http://mcanetworkacademy.com/juniorserrano/wp-content/uploads/2013/06/The-Purge-Illuminati.jpg

      http://www.imdb.com/title/tt2184339/



      bu adamlar harika değil mi?

      Sil
    31. Türkiye nwo nun yıldızı olacak diyen tayyip haklıydı.Ancak bunu söylerken bilemediği şey bu olayın onun götüne girecek olmasıydı...bana sonra teşekkür edersiniz.

      Sil
    32. http://www.youtube.com/watch?v=aGTyQH7s5uc

      zeitgeist III moving foward,serinin en sonuncusu.

      Sil
    33. Farkında olmayanlarınız vardır ; http://www.youtube.com/watch?v=fdCGptVzqVU

      DEE DEE

      Sil
  29. "Tavsiye ettiğin kitaplar nerede ?"

    Profilinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @roll666
      Çift yorum ve troll yorumları siliyorum. Varmı bununla ilgili bir sıkıntın? Senin yerin ekşisözlük... mekanları ve kuralları karıştırdın galiba!

      Sil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Diyeceklerim sadece teori. Ne kadar doğru olup olmadığına siz karar verin. Dünyada bir çatışma var. Küresel sermaye ile ulus devletler arasında. Erdoğan'ın suçu, Anadolu sermayesi oluşturmak istemesiydi. Küresel sermaye güçlüdür elbet, ama ulus-devletleri de yabana atmamalı. 11 eylül saldırıları, küresel sermayeye karşıydı. ABD'nin Irak'ı işgali küresel sermayeye karşıydı. Neden herşey, Saddam petrolü euro ile satmaya karar verince oldu sanıyorsunuz. Afganistan'ın işgali de küresel sermayeye karşıydı. Bu işgal sayesinde Avrupa'nın (küresel sermaye), ABD'ye karşı bir güç olarak büyüttüğü Çin'in enerji yolları kapanmış oldu. Küresel sermayenin yönetim merkezi ABD idi. Halen de küresel sermaye ABD'de güçlü ama 11 eylülden sonra yönetim merkezi İngiltere oldu. Taksim'deki olaylar küresel sermayeyle dolayısıyla derin Avrupayla ilgili. 1915 sonrası dünya kurulurken İngiltere ve Fransa etkindi. 2015 sonrası dünya ise ABD ve Rusya ile kurulacakken, Türkiye de bu ikisine katıldı.Şu an, ABD-Rusya-Türkiye ittifakı, Avrupa-Çin ittifakına karşı. İlluminati vs gibi örgütler küresel sermayeyle mi ilintili? Arap baharı niye oldu? Bunlara da siz cevap verin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.youtube.com/watch?v=hVAesvXSEQk


      dinle

      Sil
    2. Benjamin Fullford???? Japonyada yaşayan ve gazeteci takılan ajan.

      Neden kaynakların kim olduğunu araştırmadan hemen, söylenen her zırvaya, sırf kulağınıza "hoş" geliyor diye inanmak istersinizki...

      David Rockefeller ve işsiz bir blog yazarı olan Fullfordun nasıl olurda bir araya geldiğini hiçmi düşünemiyorsun sığırosaurus roll....??

      Sil
    3. Araştırdım....Biliyorum ne olduğunu ancak ajan olduğunu nereden çıkardın? Nesi ajan gibi geldi sana bu herifin? Tipimi???!

      David kitap yazdı,bunun hakkında programlara çıkıp konuştu,ölmeden önce belkide adam tanınmak istiyor kafasına esti görüşmeyide kabul etti japonya ziyaretinde kendini güzel birşekilde tanıtan japonyada çalışıp yaşayan gazeteci bir amerikalıyla söyleşi için....Bunu düşünememiştin demi,kim şimdi sığırasorus?


      Zaten bu adamın ajan olmasında mantık yok,o mantığı açıkla bir ilk bence,bunun bu ajanlığı ne amacı taşıyabilir.....

      Sil
    4. Bu arada söyleşinin başında david in gazetecinin ilk bir kaç cümlesinden sonra korumasına nasıl baktığına dikkat et,onu siktir etmeye hazır bir şekilde......ancak gazeteci huyuna gidebildi onun daha sonradan....

      en azından ben böyle gördüm,ajan olmasının mantığını açıklayamazsan veya açıklamazsan kendi teorimi su üstünde tutacağım,gerçi fark etmez ya...

      Sil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AKP = american knights protection


      daha ne bokuma tüm bu felsebe be hacı?

      Sil
    2. akp insede binsede koyun koyundur ve illuminatiler hep varolacak.

      illuminati NWO oyunu derki ; Tek bir illuminati yok.Türlü türlü ezoterik bilgiler barındıran bir çok illuminati var.Bazıları aralarında savaşıyor.

      Araya sıkıştırdıkalrı uzaylı konusuda(illuminatilerin bazıları uzaylı) yapacakları uzaylı saldırısına mileti inadırmak içn...

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Evet,luciferin getirdiği ışıkla aydınlanmış olanlar onlar....Onlar 6 bin yıldır varlar,sen bir yüzyıldan bahsediyorsun.


      Bilmiyorum,anlamıyorum pek bu bahsettiğin kapital finanslardan....Eğer o kadar öğretmeye hevesliysen kendi blogunda benim gibi zor anlayanların anlayabileceği bir dilde açıklarsan okurum.Nasıl hareket ediyorlar ?? Belki beni aydınlatırsın yatırım işinden milyarlar kaparım....şaka değil,milyonlar yatırabilirim.

      Sil
    5. Bu arada,insan içine karış diyorsu.n...

      Bilgisayar başından kalkmayı anlarımda,insan içine karışmayı-yalnış anlarım işte.

      Ancak yanlış anladığmıı sanmıyorum,sanırım insanlarla içli dışlı ol demek istedin?

      İşte , OLAYDA BURADA , bende bunu yapabilecek kabiliyet yok. Hemde doğuştan. Ben buyum,ben ancak bir lider olabilirim,koyun olamıyorum.

      Sil
    6. pardon Spam yapıyorum gibi oluyor ama yapacak bişi yok

      hayata karış yazmışsın bende onu insan içine karış diye çevirmişim,öyle algılamışım.

      Bunun nedeni hayata karışılamayacak olması,hayat hayattır.Hava su toprak tahta...

      Ancak çoğunluğun algısı ile,insana karışılabilir,insan içine karışılabilir.Bu yüzden hayata karış deyimini insan içine karış olarak tercüme ettim ve bu doğrultuda yorumladım.kafa karışıklığına sebebiyet vermeyeyimde..her ne kadar gerzekçe türkçe kullanıyor olsamda çelişkilere yer bırakmam.

      Sil
  33. Marx, Engels ve Lenin, bunları okuyorum....Tavsiye için yinede sağol.

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. ABT "Gezi Parkı Protestosu Hakkında" kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

    Yine sadece teorimi yazıyorum: Çin'de yine Uygurlara karşı katliam yapılmış. Türklerin Çinlileri sevmeleri istenmiyor. Mortgage krizi sonrası ABD'de yeri olmadığını gören küresel sermayenin yani bugünkü Avrupa-Çin ittifakının yanında, Türkiye olmamalı. Türk halkı medya sayesinde, ABD-Rusya-Türkiye ittifakına alışıyor. (http://haber.stargazete.com/yazar/turkrus-imparatorlugu-icin-bir-firsat-daha/yazi-708708) İlluminati gerçek mi değil mi bilmem ama asıl bilinmesi gerekenlerden biri CFR'dir. İlla komplo teorisi aranacaksa bari bunun üzerinden arasınlar. İlluminati mevzusu niyeyse çok fazla abartıldı. İlluminati denen adamlar ABD'de güç kaybediyor, Rusya'yı zaten söylemek bile gerekmez. (Boris Berezovski öldükten sonra Roman Abramoviç niye gözaltına alındı, korumak için mi?) I pet Goat, II videosunun küresel sermaye uzantılı olduğunu düşünüyorum. Obama, tıpkı Putin gibi küresel sermayeye karşı görünüyordu ama bu video kafa karıştırıyor. Obama'nın GIZA teşkilatıyla bağlantısı olduğu söyleniyor ama sadece bir komplo teorisi de olabilir. Obama'nın hangi tarafta olduğu konusunda kararsızım. Belki de DJANGO filmi bir mesajdır. Bu filmde Django adlı karakter, bir Almanla takılıyor. Son günlerde, Türkiye'de, Almanyayla ilgili haberler pek de iç açıcı değil. Ayrıca filmin işlendiği tarih, iç savaştan iki yıl önce. Bu tür şeylere inanmam ama şu haberi de paylaşayım: (http://www.haberturk.com/polemik/haber/74009-abd-2013te-yikilacak) Bunun yanında, küresellerin yapacağı hamle Mescid-i Aksa'nın yıkımı olabilir mi? I pet goat, II videosundan hatırlayın.

    NEDEN BIR TANENIZ BILE CIKIP "SIYON PROTOKOLLERINI" OKUMAYI DENEMIYOR? Bilmek istediğiniz çoğu bilgi zaten orada yazılı. Halen neden niye diye soracağınıza önce "NASIL" sorusunu bulun.... ardından gelişmeleri daha kolay idrak edersiniz. Hayırsever medyanın haberine bakarak yola çıkarsan, varacağın yerde onların hazırladığı yer/ortam/haber olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=130328
      Bu kitabı neredeyse bedava olmasın diye kuruşluk fiyata satıyorlar ve halen çoğunuz oturmuş küresel komploları konuşuyorsunuz.

      Bu kitabın sadece yazarı hilekar olarak ifşa edildi, fakat içeriği değil! Bu kitabın içeriği israilin dünyayı ele geçirmeside değil... konu ne israil nede yahudiler.

      11 Nolu Protokol:
      Goyim bir koyun sürüsüdür ve biz onların kurtlarıyız ve sizler biliyorsunuz ki kurtlar koyun sürüsüne daldıklarında neler olur?

      **Goy (İbranice: גוי, kurallı çoğulu Goyim גוים ya da גויים *ULUS* anlamına gelen İbranice bir kelimedir. Ancak tarihte ve günümüzde Yahudi olmayanlar için de kullanılmıştır.** http://tr.wikipedia.org/wiki/Goy

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Adım bir ; hedefin en zayıf yönlerini belirle.

      -Aile

      -Çocuklar!

      İnsanların çocuklarına karşı olan bağlılığı herşeye olduğundan daha fazla.Doğa bunu böyle yapıyor,belkide reenkarne sadece kendi genlerince gerçekleşiyor,belkide ben geçmişte yaşamış olan dedemin dedesiyim.Bu bakımdan bakarsak çocuklar çok daha değerli olur ve belkide bunu içgüdüsel olarak zatne biliyoruz ancak doğrulanmış hiçbir yanı yok.

      Rusya ÇİN amerika avrupa güzel konularda pek kafam almıyor,barış açıklasan biraz daha....

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Barış yazdıklarımı nasıl okuduğun hep ilgimi çekmişti.... ve şimdi görüyorumki sen belirli kelimelere odaklı olarak sadece "karşılık" vermeye çabalıyorsun.

      Yukarıdaki yorumumda konunun ne israil nede yahudiler olduğunu belirtmiş olmama rağmen sanki tersini yazmışımcasına yazdığın yorum seni sadece küçük düşürüyor. Ayrıca yazmış olduğum 2 satırlık cümleden neyin yarısının doğruluğunu savunuyorsun?

      Halen illuminatinin bir grup olduğunu zannedecek kadar saf isen, daha fazla yorum yazmanada gerek yok derim. Sırf yazmış olmak için yazacaksan hiçç yazma daha iyi. Bütün blog boyunca bir kere olsun yahudi yada her ne lobisi ise haklarında birşey yazdığımı gördünmü? Hiç herhangi bir grubun herşeyin başında olduğunu yazdımmı? Tek bahseetiklerim "hayırseverler" idi, ancak ne sen nede roll gibiler burada kime yada kimlere işaret ediyor olduğumu göremeyecek kadar medya körüsünüz! Bunun tasdiğide geziparkı hakkında yazdığın zırvalarında yatıyor.

      That what is born, is destined to die. That what dies, is destined to born again!

      Greetings from Elysium

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Ben o dünyanın içindeyim.






















      Yani...

      Sil
    8. "...çünkü ABD'nin pek sevdiği Müslüman Kardeşler indirilmek üzere... "

      Daha aptalca birşeyde yazamazdın zaten.....


      Ve sen yine inanıyorsunki tüm bu aylar evvelden hayırseverlerce planlanmış gösterilerin sonucu halkın kendi başarısı - değilmi? Snowden PRISM "skandal"ıda kesin sana göre uyanmakta olan halkın bir başarısı değilmi?

      "Sub Specie Aeternitatis" : An honorific expression describing **what is universally and eternally true**, without any reference to or dependence upon the merely temporal portions of reality.

      Kelimeleri okumuş ancak anlamını pek çözememişsin. Madem bu kelimeleri anladın, o zaman neden "umursuyorsun"? Bir öyle bir böyle zıplaman ve keyfine göre bukalemun gibi ideoloji yada fikir değiştirmen seni diğer iğrendiğim koyunlardan pek farklı kılmıyor.

      Sen zannediyorsunki burada şuan darbe var! Çünkü medya öyle söylüyor.... ve sende bunu tıpkı gezi parkı zamanındaki gibi yine "yedin".... aferiiiiinn - afiyet olsun.

      Ben devrimin olduğu yerdeyim, ki olacağını bildiğim için buradaydım... türkiye kimin umrunda?! Türkiye daima boyun eğecek.... daima!! Ve senin gibiler bunu izleyecek ve kabulleneceksiniz! Sırf başkan çıkıp "ben sizin kararlarınızı tanımıyorum" dedi diye iki dakikada kendinizi savaş alanı kahramanı zannettiniz. Türkiyeyi dizlerine çöktürmenin iki kolay yolu var: a)Kalem - b)Vana! Her ikisinide hissedeceksiniz....

      Osmanlı dizilerini yada tarihini seyrede seyrede kendinizi aslında olmadığınız bir ırk zannetmeye başladınız ve bu hayaliniz her zamanki gibi hüsranla sonuçlanacak. Bir bok olmadığınızı anladığınız ve kabullendiğiniz anda........ hadi bunuda sub specie aeternitatis açısından çöz bakalım.

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. Barış yerinde olsam resmi forex notlarını okumaya ve kafa yormaya bu tür şeylere kafa yormaktan daha çok zaman harcardım.En azından bir uzmanlığın olur ( beş bin saat ).

      Bazı insanların ne kadar zorlasalarda sadece bir konuda mastır olabiliyorda o bakımdan...hehe

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    13. master kelimesinin tam karşılığı; iyice öğrenmek, uzmanlaşmak, üstadı olmak, olarak geçerken belki anlamını en çok betimleyen tanımlarından biri de, 'kopya edilecek şey, örnek' tir. demek ki bir öğretinin ya da uygulamanın ustası (üstadı) olmanın şartları anlamında yatıyor. öğreti ya da uygulamayı gerçekten öğrenmiş, bolca uygulamış tüm şart ve koşullar altında öğretisini deneyimlemiş ve bu konuda ki deneyimleri nedeniyle başkalarına örnek olacak kadar da içselleştirmiş olan kişilere usta dememiz gerekiyor. belki de üsta olmanın en güzel anlatımlarından biri anadolu'daki ahi ocaklarından gelir. her konu önce çıraklık mertebesi ile başlıyor. uzun yıllar kalfalara yardım edip, ustaları seyreden asla sorgulamayıp not tutmayan çıraklar konularındaki, kabiliyetleri gelişince, sabır ve sözde gelişince kalfa olmaya hak kazanırlarmış. kalfalıksa sanata ya da zanaata elini sürmeye başlandığı aşamaymış. yani çıraklığınız süresince size sorumluluk yüklenecek ve sonuçlarından başkalarının zarar görmesine sebep olabilecek bir eylem iş olarak verilmez sadece izlemeniz ve öğrenmeniz için imkân yaratılır ve küçük işlerle ödüllendirilmişsiniz. kaldı ki bu küçük işler belki yıllarca sadece su taşımak, belki sadece ocağı yakıp odun taşımak dahi olabilirmiş. kaldı ki günün birince sabrınız ve sorumluluğunuz yeteri kadar sınandığında kalfa olmaya hak kazanmak gerçek bir mertebe olarak görülür ve önemli bir saygıyı hak etmiş olurmuşsunuz. kalfa olmak da kendi içinde uzun süreçler alan ve ustalık için daha fazla emek çaba ve güç harcamayı gerektirirmiş.

      kalfalıktan ustalığa belki de ömrünüz yetmeyebilirmiş bile.

      herkes usta olamaz ama iyi bir kalfa olmakta ustalık kadar saygı görürmüş. günümüzdeyse ustalık o kadar kolay elde edilir oldu ve fabrikasyon işler rağbet görür oldu ki, bizler her önümüze gelen ve işimizi halledeceğine inandığımız kişilere usta der olduk.


      EEEE , bir kişiyi daha tanıdık !! Afferim yavrum geç şöyle....

      Sil
    14. Herneyse işte,iyi bir kalfa ol barış,iyi bir kalfa!

      Sil
    15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    16. http://i.qkme.me/3odpyw.jpg

      Sil
    17. yarılabilirsiniz,tutmayın kendinizi sikeyim komşularınızı...

      Sil
    18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    19. Well sana sorulan hiçbir boka düzgün cevaplar veremiyorsun aslında kolayca açıklanabilecek-basit cümlelere basit anlatımlara dökülebilecek şeyler soruyorum.Ancak cevabı bilmiyorsun,sadece kafanda kurduğun senaryolar var...takılı plak gidbi...ben mi yoksa senin gibilermi dhaa troll acaba...ne farkeder ben alacağımı alıyorum,daima her konuda.

      Sil
    20. Basit bir açıklama bile yapamayan birisini kim sikine takar,bence sende sikine takmamalısın(kendini) barışCIĞIM.Böylece belki yol almaya başlarsın...

      Sil
    21. Bazıları kendilerine soruyor olabilirler,bu herif kendini nasıl görüyor,ruh durumu nasıl,dahi olmak nasıl acaba....Cevaplıyorum ; tüm dünyada her bir diğer insan boğulurken rahatça sakin bir şekilde nefes alabilen bir tek siz varmışsınız gibi hisetmek gibi birşey.Embesiller....

      Sil
  36. Şimdi biz Mısır'daki olayları medyadan(!) takip edebildiğimiz için yaptığımız yorumlar onun üzerinden olabilir ki sen darbe olmadığını söylüyorsun. Burada ki durumda senin içinde aynı değil mi? Sadece merak?! İnsan kaypak bir canlı türü olduğundan onun olduğu yerde her türlü olasılığa açık olmak gerekmiyor mu?

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Paylaşımın için teşekkürler ENKI!Benim kafamda birçok soru işareti vardı bu kitabı okumadan önce.

    Üstün gelmek için yapılan siddetli mücadele ve ekonomik hayata yayılacak sarsıntılar hareketi,soguk ve merhametsiz toplumlar meydana getirecektir ve simdiden getirmistir de. Bu toplumlar yüksek siyasete ve dine karsı kuvvetli bir nefret besleyeceklerdir. Onların yegane klavuzu kâr yani altın'dır, onunla elde edecekleri maddi zevklerden dolayı ona tapacaklardır. Sonra vakti gelince Yahudi Olmayanların asagı tabakları, iyiyi elde etmek için degil, hatta server kazanmak için degil,fakat sadece imtiyazlılara karsı kinlerinden dolayı, bizim iktidar rakiplerimiz olan Yahudi Olmayanların alimlerine karsı bizi takip edeceklerdir.

    Bu paragraf bile tek başına açıklıyor sanki gezi olaylarını!Ama anlayamadım neden elitler ırkçılık yapıyor yahudi/yahudi olmayan diye...Tüm kitapta böyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. @wayld4435
      Nasıl ırkçılık yapılıyor?

      Öncelikle hiç bir ırk bir ötekinden daha üstün değil! Fakat doğadada görebileceğin gibi av ve avcı daima mevcut. Irkçılık aslında AV olanlara sanki aslında avcılarmış düşüncesini aşılamak ve kendilerini olduklarından farklı görmeye alıştırmaktır. Bu oyuna katılan eskiden büyücülük denecek büyülenme sürecine girer. Irkçılığın işe yaraması için öncelikle insanların bu ayrıma çeşitli sebeplerle inanması gerekir. Burada işe, tarihi olaylar, dini yada politik görüşler (düşünce) girer.

      İnsanların ırkçılığa olan hevesleri çok eskiden kalan köle efendi ilişkisinden gelir. Köle, efendi gibi olmak için uğraşır ve kendini öyle görebilmek içinde fırsat arar. Fabrikadan bir işçiye elitlerin gittiği bir partinin davetiyesini verirsen, oraya giderken tıpkı elitler gibi giyinmeye ve davranmaya çalıştığını görürsün. Yani kendini kısa bir süre içinde olsa elit gibi hissedecek ve kendi bağlı olduğu alt seviye sosyal yaşamını o an için görmezden gelecektir. Sanki o dün öğlen ıspanaklı yumurta yemiş adam değildir.

      Irkçılık illaki deri rengi yada görünüş değildir... günümüzde bu daha çok sınıfçılıktır... üst sınıf, orta sınıf ve alt sınıf gibi, fakat her ikiside aslında aynı şeydir. Buna bağlı olan bir diğer unsurda gizliliktir!! Asırlar evvel gizliliğin oluşması ile çok önemli bir etken ortaya çıktı: kişilik bölümü! Yani bugün karşında duran neredeyse herkes bir sosyal birde özel/şahsi kişiliğe sahiptir. Sosyal kişilik herkesin seni tanıdığı şekile büründüğün ve kendini sunduğun kişiliğindir. Özel kişiliğin ise sosyal hayatından gizli tuttuğun kişiliğindir. Bu tıpkı gündüz 5 vakit namaz kılıpta gece travestilerle yada oğlanlarla alem yapan birinin sergilediği şeydir.

      İnsanlar bu çift kişilkleri dolayısı ilede kendilerinin bir yarısından nefret ederler, çünkü olmak istedikleri şekil bir nevi saklamaları gereken yanları... olmamak istedikleri şekil ise sosyal alanda sergiledikleri kişiliktir.

      Irkçılık öncelikle görünüşte değil, düşüncede başlar! Bu alandada ilk ırkçılık kişinin kendine karşı oluşur.... bunu takibende çevredeki benzer yani nefret beslenen kişiliklere karşıda aynı hisler beslenmeye başlanır.

      Bir grup hakkında, oluşmuş sıkı gizlilikten dolayı, ne kadar çok soru ve buna bağlı bilinmezlik oluşursa, o gruba karşıda bir o kadar "bilinmezlik korkusuna" bağlı nefret oluşur. Bölmenin temel prensibi gizlilikte yatar. Koyunlar kendi içlerinde gizliliğe sürüklendikleri zamanda ırkçılığın temeli atılmış olur.

      Gizlikik acıdan yada zarardan korunmanın yolu ve açıklıkta (eleştiri yada doğruculuk) acı verme yada çaresizliğe sürüklenmenin yolu olarak lanse edilir. İkisinin arasında bir seçim yapman gerekincede reptil beyin doğrudan gizliliği tercih eder. Buna bağlı olarakta oyuna getirilmiş olduğunu anlayamadan kurbanlığını kabullenirsin. Çünkü yapmış olduğun bu mallığı dahi, rezil olmamak (acı) için gizli tutmak zorunda kalırsın.

      Siyon yaşlıları kitabı tercümede yahudi ve yahudi olmayan gibi bir ayrım yapıyor olarak görünsede, esasında konu "siyon yaşlıları" ve bunlar yahudi değil. Siyon kelimesi doğrudan yahudileri aklına getiriyor olsa dahi, bu kelime yahudilerden önce kullanılmaktaydı.

      Sil
    3. Teşekkürler ENKI bu harika anlatım için.Uzun lafın kısası diyorsun ki illuminati yani kontrolde olanlar asıl avcı olanlar -yahudiliği- tekrar gizlilikleri için paravan olarak kullanıyorlar? Doğrumu anladım? İyice kafa karışıklığı yaratıyorlar ve bu şekilde asıl tarihlerini yine harika bir şekilde gizlemiş oluyorlar? Yanii mesela bir sorun baş gösterse,hiç bir şeyden haberi olmayan yahudileri kurban verebilirler ve hala kendi grupları gizlilik içinde faliyetini sürdürebilir.

      Eğer buraya kadar doğru anladıysam pekii,bu adamların asıl tarihleri ne?Bu şu ana kadar oluşturulmuş en gizli sistematik programlı en zekice oluşum...orası kesin.Dünyada ki en iyi avcılar onlar.Bu yüzden zaten şuanda onlar hakkında kafa yoruyoruz sanırım,böyle birşey yazmıştın zaten...Onlardan öğreniyoruz diye...

      Sil